Annonse
Ylle Theodorsen er miljøarbeider i Kirkens Bymisjon.

Danvik ga det videre

Lys inngang på mørketid for både nabolaget og barn som ønsker seg vintertstyr til jul.

Annonse
Lokale nyheter

 60 liter lapskaus og mengder av grøt fikk bein å gå på da Danvik skole fylte to skolegårder og samtlige klasserom med glade elever og gjester. Lysfesten er blitt en tradisjon i nabolaget, og som de to forgående årene var hjertet i arrangementet et bruktmarked der sportsutstyr og vinterklær får nye eiere. Og det som ikke selges, donerer arrangørene til Kirkens Bymisjons «Gi det videre»-prosjekt. Dermed kommer alt til nytte, forsikrer miljøarbeider Ylle Theodorsen som takket alle fremmøtte på vegne av Bymisjonen.

– Vi har 600 registrerte familier i Drammen, og når ut til 2.000 barn med behov for utstyr og ulltøy og vinterklær. Takk for at dere bidrar til et mer inkluderend og varmere samfunn, sa Theodorsen fra scenen etter at skolekorps og kor hadde satt julestemningen for alvor i florlett snødrev. Hun trakk fram de meningsfulle møtene mennesker imellom som skjer rundt «Gi det videre»-aksjonen, og benyttet anledningen til å etterlyse flere frivillige hender.

– Har du tid til overs, er du hjertelig velkommen til å arbeide noen timer hos oss, sa hun.

I år er samarbeidet blitt tettere enn tidligere, ved at Bymisjonen hadde laget middagstilbudet som gikk ned på høykant da publikum ankom klokka fem. Dessuten deles overskuddet i år 50/50 mellom arrangørene – skolens sjuendeklassinger – og Kirkens Bymisjon. Resten av klassetrinnene og alle skolens ansatte har også lagt ned mange timers forberedelse til den store fellesjuleavslutningen. Egenprodusert julepynt og delikatesser bugnet i boder, og i rom og ganger var det mulighet for å prøve seg på kreative og fysiske utfoldelser.

Annonse