Da rant abonnentene inn!

- Drømmen min er at jeg åpner mailinnboksen min på torsdag, så er den full av mailer fra deg og de andre leserne våre, som skriver hvordan vi kan være en bedre lokalavis for dere.

Hvem: Emma Huisman Moskvil (27)

Hva: Tar over som redaktør i Dagsavisen Fremtiden i dag.

Aktuell: Kommer fra jobben som nyhetsredaktør for nasjonale nyheter i Dagsavisen, og har tidligere vært ansvarlig redaktør i Svelviksposten.

Velkommen til Fremtiden! Selv om det strengt tatt bare er her i redaksjonen du er ny – du er godt kjent fra før både i Drammen, fordi du bor her, og i Dagsavisen?

– Tusen takk! Det føles som å komme hjem.

LES OGSÅ: Vurderer å avlyse sommerskolen i Drammen i år

Hva gjorde at du nå takket ja til å overta redaktørstolen i Dagsavisen Fremtiden?

– Det er vel ønsket om journalistisk distriktsdominans. Jeg har vært involvert i de fleste lokalavisene i gamle Buskerud og Vestfold på en eller annen måte, så nå måtte jeg jo krysse Fremtiden av lista også. Men fra spøk til alvor så savnet jeg å lage nyheter om mitt eget nærmiljø. Jeg blir stolt av å grave fram nyheter som påvirker og handler om folkene der jeg selv bor. Dagsavisen Fremtiden har mange lojale papirabonnenter, men jeg ønsker at enda flere også skal lese oss digitalt. Papiravisa har et begrenset antall sider, men leser man Fremtiden på nett, får man virkelig utbytte av abonnementet på en avis der man får både lokalt og nasjonalt innhold.

Dialekten din avslører at du er født lenger vest i landet, fortell litt om bakgrunnen din?

– Jeg er fra Sandnes, men ble på et tidspunkt lei av ødelagte paraplyer og våte skosåler. Da jeg var 19 fant jeg meg en bondesønn fra Horten. Etter en bachelor i journalistikk i Kristiansand, begynte jeg å jobbe som journalist og frontsjef (nettansvarlig, red.anm.) i lokalaviser i Buskerud og Vestfold. Nå bor mannen min og jeg midt mellom Drammen og Svelvik. Skogen bak og fjorden foran. Det er drømmen.

Hvilken betydning har lokalavisa i 2020?

– Selv om verden føles stadig mindre, er det fremdeles de nære tingene som berører oss. Lokalavisa skal ikke bare avdekke kritikkverdige forhold, men også løfte fram de lokale heltene, fortelle hvilke politiske vedtak som vil påvirke hverdagen din, og fremme lokale debatter.

LES OGSÅ: Starter opp igjen med politiske møter

Hvilken lokalsak har opptatt deg mest mens du har bodd i Drammen?

– Buskerudbypakke 2. Mange i Svelvik så bypakken som en mulighet til å sikre ny Svelvikvei, samt realisere mange andre utviklingsprosjekter i Drammen. Det er leit når noe så mange har brukt så mye tid og ressurser på, går opp i røyk. Jeg skulle ønske at dugnadsånden vi ser i korona-utbruddet, også var på plass da. Å følge prioriteringen og finansieringen av disse prosjektene videre er noe av det jeg gleder meg til å ta fatt på med den nye jobben.

Hva er din drømme-nyhetstittel i Dagsavisen Fremtiden?

– «Leserne våre sa klart ifra om hva de ville ha mer av – da rant abonnentene inn». Drømmen min er at jeg åpner mailinnboksen min på torsdag, så er den full av mailer fra deg og de andre leserne våre, som skriver hvordan vi kan være en bedre lokalavis for dere.

Hva er ditt beste karantenetips?

– Send brev eller postkort til folkene du ikke kan møte for tida. Overraskende koselig.

LES OGSÅ: Norsk musikk er på et skyhøyt nivå. Sjekk hvem vi har gitt toppkarakterer i 2020

Hvilken bok leste du sist?

– Jeg burde sikkert svare noe relatert til journalistikk eller ledelse, men det er Lars Myttings «Svøm med dem som drukner».

Hvem var din barndomshelt?

– Pappa. Han kjørte motorsykkel, trente karate og tok med luftgevær på klassetur. Blir ikke kulere enn det.

Hva gjør deg lykkelig?

– Lukten av furu på en varm sommerdag, god utsikt, pannekaker på stormkjøkkenet og fjellsko på beina.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da dropper jeg trening, og ser tre episoder av en eller annen TV-serie. OK, jeg ser fem.

Er det noe du angrer på?

– Det er mye jeg har konkludert med at var en dum avgjørelse, men jeg bruker ikke krefter på anger. Jeg er mer opptatt av å lære av feilen. Som regel trøster jeg meg med «Ja ja, da gjør jeg ikke den feilen igjen!».

Hvem ville du helst sittet isolert med?

– Det må være mannen min. Har strengt tatt gjort det de siste ukene, og foreløpig er ingen skilsmissepapirer på vei.

LES OGSÅ: Selv leger savner frisøren