Erfaren: Trond Julin har mange års fartstid, både fra Drammen kommune, fra Bærum kommune fra Buskerud fylkeskommune og fra næringslivet.

Blir ny rådmann

Trond Julin tar over som rådmann i Drammen når nåværende rådmann Osmund Kaldheim går over i sin nye stilling som direktør i Husbanken.

Ordfører Tore Opdal Hansen (H) bekrefter at Trond Julin tar over som rådmann i Drammen kommune inntil videre så snart Osmund Kaldheim går over i sin nye stilling som direktør for Husbanken.

– Trond Julin er assisterende rådmann nå, og han vil fungere som rådmann inntil ny rådmann kommer på plass, opplyser Opdal Hansen til Dagsavisen Fremtiden.

Nøyaktig når Julin tar over for Kaldheim, kan han foreløpig ikke si noe om.

Økonomierfaring

Julin er nå kommunaldirektør for økonomi og næring, og har tidligere erfaring blant annet fra tilsvarende stilling i Bærum, som økonomisjef for Buskerud fylkeskommune og fra flere stillinger i det private næringsliv.

– De blir en spennende jobb i en spennende kommune. Det skjer mye her, så det blir i alle fall ikke kjedelig, sier Julin om sin kommende jobb til Dagsavisen Fremtiden.

Julin blir fungerende rådmann fram til en ny rådmann ansettes, og har foreløpig ikke bestemt seg for om han vil søke på jobben som rådmann.

– Det har jeg ikke tenkt på ennå. I den politiske plattformen står det at det skal tilsettes en ny prosjektrådmann som blir rådmann for den nye storkommunen, men jeg har i første omgang fokus på denne jobben, sier han.

Fra 1. januar 2020 går Drammen sammen med Nedre Eiker og Svelvik og danner en ny kommune som får rundt 100.000 innbyggere.

Gode skussmål

Ordføreren gir Julin de beste skussmål.

– Han er en leder som har stor respekt hos de folkevalgte i Drammen på grunn av sin dyktighet og grundighet, sier Opdal Hansen.

Ordføreren satser på å ha ansatt ny rådmann i kommunen i løpet av 2017.

Endret stillingsutlysning

Tore Opdal Hansen ønsker ikke å uttale seg om at stillingsutlysningen for lederjobben i Husbanken ble endret av kommunalminister Jan Tore Sanner (H), noe som gjorde det mulig for nåværende rådmann i Drammen, Osmund Kaldheim, å få jobben uten å ha høyere utdanning.

DN skrev før helgen om at det i den første stillingsutlysningen het at «Søkere må ha høyere utdanning», mens det i en ny utlysning ble endret til at «det er ønskelig med høyere utdanning. Også i 2005 fikk Kaldheim en toppjobb, den gangen som leder av Integrasjons- og mangfoldsdirektoratet (IMDI) etter at daværende kommunalminister Erna Solberg hadde utlyst stillingen på nytt med lavere krav til formell utdannelse, skriver VG.

Kaldheim har mange års fartstid fra Høyre.