Beholder plassen etter å ha sett Obos i hvitøyet

2-2 på Nadderud redder eliteserieplassen for Strømsgodset lørdag kveld. Scoring sekunder før dommeren blåste!

Ståa var som følger før siste serierunde lørdag: Sandefjord var allerede klar for 1. divisjon, mens Stabæk (28 poeng), Start (29), Lillestrøm (29) og Strømsgodset (30) kjempet mot nedrykk.

I løpet av de siste 90 minuttene av Eliteserien 2018 var både Stabæk, Strømsgodset og Start nede. Men mens Stabæk og Strømsgodset slapp med skrekken, kostet Haugesund Start plassen i Eliteserien.

Mostafa Abdellaoue sørget også for at drammenserne slipper kvalifisering, da han reddet 2-2 for Strømsgodset mot Stabæk tre minutter på overtid på Nadderud. Den dramatiske scoringen sender Bærum-laget til kvalifisering.

Start var første bunnlag til å juble lørdag da nysigneringen Adeleke Akinyemi straffet et litt passivt Haugesund-forsvar etter 12 minutter.

Fem minutter senere kom rapportene om at Franck Boli hadde satt inn et straffespark, riktignok etter en litt tvilsom dommeravgjørelse, men det betød ingenting for verken Stabæk- eller Start-supporterne.

Et kvarter i himmelen

Da også Lillestrøms store helt, Arnór Smárason, banket inn ledelsesmålet mot Kristiansund samtidig som det tikket inn mål i Bærum, så ble det jubel også der i gården.

Stabæk var i himmelen et kvarter, men da Mustafa Abdellaoue, høstens store formspiller, ble spilt alene med keeper, var plutselig Bærum-laget på nedrykksplass.

Tre minutter på overtid i Bærum, etter at alle de andre kampene var over, sørget Abdellaoue for at det var Stabæk, og ikke Godset, som må spille kvalifisering.

Og Strømsgodset kan konsentrere seg fullt og helt om å hente tilbake toppformen før cupfinalen mot seriegullvinner Rosenborg neste helg.

Stabæk –

Strømsgodset

2-2 (1-1)

4938 tilskuere

Mål: 1-0 Franck Boli (str. 17), 1-1 Mustafa Abdellaoue (32), 2-1 Aboubakar Keita (54), 2-2 Abdellaoue (90).

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue.

Gult kort: Franck Boli, Stabæk.

Og da ser tabellen slik ut, med Strømsgodset på 13. plass og dermed ikke kvalikavhengig:

Rosenborg 30 19 7 4 51 - 24 64
Molde 30 18 5 7 63 - 36 59
Brann 30 17 7 6 45 - 31 58
Haugesund 30 16 5 9 45 - 33 53
Kristiansund 30 13 7 10 46 - 41 46
Vålerenga 30 11 9 10 39 - 44 42
Ranheim 30 12 6 12 43 - 50 42
Sarpsborg 30 11 8 11 46 - 39 41