Avspark for adventstorget

Julemarkedene fortsetter å lyse opp tilværelsen i både sentrum og bydelene. Men denne lørdagen skal det lyse aller, aller mest på Bragernes torg.

Aller størst forventning er det knyttet til den splitter nye juleinnredningen av Bragernes torg.

– Det er som en drøm som går i oppfyllelse, for dette har vært etterspurt i 10–15 år, sa Louise Winness Prestgard, prosjektleder arrangement i Byen vår Drammen, da hun for en drøy måned siden kunne presentere planene for årets store nyvinning i bybildet: Permanent julemarked på Bragernes Torg i adventstida, komplett med 10 nye torgboder, juletreskog, lysportal til skøytebanen og syngende «carollers» til å sette stemning.

Lørdag 30. november kl. 16 tennes også julegrana på Bragernes.

Som Dagsavisen Fremtiden skrev i oktober lot det etterlengtede markedet seg realisere nærmest som følge av en «budsjettfeil»: Miljøpartiet de Grønne fikk flertall i bystyret for å sette opp gratis handlebusser til sentrum, noe det ble satt av tre millioner kroner til i budsjettet for 2019. Det viste seg imidlertid at det ikke lot seg gjennomføre, med den følge at BVD søkte kommunen og MDG om å få omdisponere midlene og fikk det. Slik kunne de brukes på å skape mer liv og aktivitet i byen.

 

Rosinen i julekaka er gratis spesialforestillinger av «Juleskurken» på Torgscenen i to av adventshelgene. 7./8. desember og 21./22. desember viser Wonder Works en spesialskrevet utgave av den urdrammenske familiemusikalen på 20–25 minutter.

 

Også Åssiden Seniorsenter har sitt tradisjonsrike julemarked denne helgen. Lørdag og søndag fra kl. 10-16 holder Drammen og Omegn Quiltelag salg og utstilling av lappeteknikk og annet håndarbeid. Det blir basar, kafeteria og juleverksted.

 

Drammens Museum holder søndag 1. desember sitt stemningsfulle marked søndag 1. desember, med boder fulle av kortreiste kunst- og håndverksprodukter. Juleverksteder for barn, julefortellinger og hestekjøring. Fra kl. 11-15.