Avfyrte skudd på treningssenter

HOKKSUND: En mann i 60-årene skal ha avfyrt skudd inne i et treningssenter i Hokksund i Buskerud i går formiddag. Én mann i 20-årene ble lettere skadd.

Hendelsen skjedde like etter 11.30 i går på Pro Gym på Loesmoen utenfor Hokksund i Øvre Eiker kommune.

- Vi fikk først melding om en slåsskamp inne på et treningssenter. Kort tid etterpå fikk vi også melding om at det var avfyrt skudd. Politiet var kjapt på stedet, sier operasjonsleder Christian Gulli i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

 

Mindre skader

En mann i slutten av 20-årene ble sendt til legevakt for kontroll etter skytingen, men politiet er ikke sikre på om han er blitt skutt.

- Han hadde mindre skader, et kutt eller rift i en finger. Det er usikkert om dette skyldes slåssingen eller om det var skuddene som førte til skaden, sier Gulli.

Politiet fant to tomme patronhylser på stedet. Politiet opplyser at det er noe uklart om det har blitt avfyrt et eller to skudd.

 

Slektskap

Det var flere folk til stede i treningssenteret da skyteepisoden skjedde.

- Skyting inne på et treningssenter med flere folk er alvorlig, men skyting er bestandig alvorlig, sier operasjonslederen til NRK Buskerud.

Politiet fikk opplysninger om den antatte gjerningsmannen da de kom til treningsstudioet og pågrep etter kort tid en mann tidlig i 60-årene i Nedre Eiker. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

- Vi kjenner ikke til hva som var årsaken til dette, men vi har brakt på det rene at det er et slektskap mellom de to, sier Gulli.

Hvordan de to er i slekt, vil ikke politiet gå ut med foreløpig.

 

- Veldig uventet

De to blir nå utestengt som medlemmer av treningssenteret.

- Vi har aldri hatt en lignende situasjon tidligere, og de to har trent her i lang tid. Så dette var veldig uventet, sier Ivan Wahlstedt Jensen daglig leder av Pro Gym Hokksund.

Han betegner hendelsen som tragisk.

- Dessverre er dette noe en ikke alltid kan forutse, mener Jensen.

 

Tekniske undersøkelser

Politiet jobber videre med å undersøke skyteepisoden i dag.

- Det er allerede blitt tatt en del avhør av dem som var til stede på treningssenteret da hendelsen skjedde, sier Olav Myrvold, operasjonsleder i Sønder Buskerud politidistrikt.

Det var flere vitner til stede. Ingen av dem skal ha vært i fare for å bli skutt, etter det politiet kjenner til.

Det var planlagt avhør av den antatte gjerningsmannen i går kveld. I dag skal det gjøres tekniske undersøkelser på stedet.

Politiet har også snakket med den lettere skadde mannen i 20-årene, men vil så langt ikke gå ute med hans versjon av hva som har skjedd.

sofie.prestegård@dagsavisen.no