Mjondalen

Årsverste i siste kamp

OPPRYKKSKAMP: (Mjøndalen - Ranheim 1-4). Da eventyret skulle fortsette, kom bråstoppen.

Mjøndalen spiller på nest øverste nivå også i 2014. Denne sesongen er over. Og de avsluttet med en kamp de færreste hadde sett for seg. For første gang i år slapp Mjøndalen inn fire mål på hjemmebane. I årets to seriekamper hadde ikke Ranheim scoret en eneste gang. Denne ettermiddagen misbrukte trønderne også et straffespark.

- Skuffende med en slik prestasjon i siste kamp. Men slik er dette spillet, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen, hyppig omtalt på sosiale medier de siste dagene etter at hans fargerike blogger har nådd flere lesere.

Men for Mjøndalen som klubb handler det om å bygge seg videre opp i 1. divisjon.

To vådeskudd

Egentlig var det to mislykkede forsøk som paradoksalt nok ble Mjøndalens bane da videre kvalifiseringsspill skulle sikres.

Åtte minutter var spilt da Ranheims Thomas Rønning slo et innlegg fra om lag 35 meter helt ute fra sidelinja. Men det ble ikke noe innlegg. Det ble en avslutning som dalte inn i Mjøndalenburet. Ballen fikk en slik bane at det neppe kan karakteriseres som keepertabbe heller.

Og da en drøy halvtime var spilt oppsto neste situasjon som kan avgjøre fotballkamper.

En corner blir klarert ut til Michael Stilson, som prøver seg på direkte skudd. I stedet blir det et nesten sleivspark som har kurs utenfor, men som treffer Karl Morten Eek i hælen, ballen skifter retning og utmanøvrerer Mjøndalen-keeper Ivar Andreas Forn.

På vei inn

Mjøndalen fikk større fart i pasningsspillet etter pause og måtte nødvendigvis fram.

Det var et perfekt kampbildet for kanskje divisjonens beste kontringslag.

Og om de to første scoringene var heldige, var den tredje scoringen av høy klasse. Jo Sondre Aas avsluttet dagens beste angrep på Mjøndalen stadion. En klassisk overgang med fart, presisjon og iskald avslutning.

- Ja, den er det bare å applaudere, sa trener Vegard Hansen etter kampslutt.

- Veldig deilig at den satt, sier målscorer Jo Sondre Aas, som misbrukte et straffespark på stillingen 0-2.

Den situasjonen oppsto ti minutter før pause og kunne punktert kampen. I stedet ga det Mjøndalen ny energi.

Men laget måtte ha selvmål for å redusere og da Daniel Krogstad satte inn det fjerde målet i novembermørket, var det bokstavelig talt god natt. Om en uke vet vi om Ranheim spiller på øverste nivå neste år.

Mange tilskuere gikk, noen hastet av sted til Drammen, men på Mjøndalen stadion var det definitivt over.