Nyheter

Ap og Frp tar opp nedbemanning

Både Ap og Frp reagerer på nedbemanningen i Schwartzgate. Begge partier stiller spørsmål på kveldens møte i helsekomiteen.

- Det er nesten så jeg ikke tror det er sant, sier komitémedlem Lin-Merete Carlsen.

Dagsavisen Fremtiden skrev i går om Schwartzgate bofellesskap for demente. Et drøyt år etter åpningen av det som skulle være flaggskipet i demensomsorgen, er bemanningen redusert fra 16 til 10,5 årsverk. Den skal ytterligere ned, ifølge Fagforbundet og Sykepleierforbundet.

- I tillegg skal ikke Schwartzgate være en egen virksomhet lenger, men legges inn under hjemmetjenesten. Jeg frykter at den stedlige bemanningen vil bli tatt bort, og at det er hjemmesykepleien som skal overta, sier Carlsen.

 

Rasert flaggskip

Under kveldens møte i bystyrekomiteen for helse, sosial og omsorg, stiller hun flere spørsmål til administrasjonen. Carlsen vil både vite om det stemmer at nedbemanningen har vært så stor, og i tilfelle hvorfor komiteen ikke er blitt informert. Hun lurer også på hvordan administrasjonen kan rasere et flaggskip på denne måten, og hva det innebærer at bofellesskapet skal legges inn under hjemmetjenesten.

- Jeg føler meg ført bak lyset av administrasjonen. Hvordan kan Høyre bare overlate all styringen til administrasjonen og sitte og se på at dette skjer? spør Carlsen.

 

Lite politisk makt

Også komitémedlem Lavrans Kierulf (Frp) har bestemt seg for å stille spørsmål i komiteen i kveld.

- Jeg lurer på hvorfor de tillitsvalgte ikke er blitt involvert, og om nedbemanningen det legges opp til er forsvarlig, sier han.

- Jeg har tillit til at rådmannen gjør dette på en ordentlig måte, men hvis det er noe som tilsier at det ikke er forsvarlig, må vi sette inn tiltak.

Kierulf vil være forsiktig med å kritisere noen før han har hørt administrasjonens svar. Frp-politikerne er imidlertid helt enig med Carlsen i at komiteen de begge sitter i har for lite makt:

- Vi behandler ikke økonomiske spørsmål, men får orienteringer og behandler høringssvar. Styringsstrukturen vi har i Drammen gir mer makt til administrasjonen og mindre til politikerne. Det er ingen tvil om at vi har et demokratisk underskudd, sier Kierulf.

Mer fra Dagsavisen