Bård Tufte Johansen setter opp ekstraforestillinger i Drammen. FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM/NTB SCANPIX

- Aldri solgt flere billetter i Drammens teater

KULTUR: Etter at teateret byttet seter på hovedscenen i sommer, er en utsolgt sal mer lønnsom. Og billettene rives vekk.

September er langt fra over, men allerede fredag hadde Vegar Foss Andersen solgt 10.990 billetter denne måneden. Det er 900 flere enn fjorårets rekordmåned, en rekord som nå gruses etter at setekapasiteten ble utvidet i sommer.

- Årsaken til at vi selger så mange billetter som vi gjør er at vi treffer publikummet vårt med høstens program, og at vi stadig blir flinkere til å starte salget tidligere på våren slik at salgsperioden strekkes. Når vi nå har økt publikuskapasiteten, gir vi også flere muligheter til å få tak i billetter, forklarer Foss Andersen.

Resultatet er et bedre økonomisk spillerom i teateret. Når det ikke kreves mer for å underholde 500 enn for det tidligere maksantallet 400 i salen, gir det merinntekt både for scenen og for artistene, ifølge Andersen.

- På sikt vil dette gjøre oss i stand til få enda større muskler i markedet og samtidig trekke til oss større artister som trekker et enda større publikum. Det er godt å se at stolinvesteringen gir resultater, sier han.

Bård Tufte Johansens forestilling «Mann (44)» ble før helgen utvidet med én forestilling lørdag 1. november kl 21. Totalt gir det doble forestillinger fra torsdag 30. oktober, til og med lørdag 1. november.

Denne ukas forestillinger med Ingrid Bjørnov og Øystein Sunde er forlengst utsolgt, så de er tilbake i mars 2015. En siste og niende forestilling er nå lagt ut torsdag 5. mars kl. 19. Og før den tid ventes «Juleskurken»!

katrine.strom@dagsavisen.no