80 hotellansatte mistet jobben

Holmsbu Spa & Resort stengte dørene mandag og har sagt opp alle ansatte etter konkurs.

80 ansatte på Holmsbu Spa, både heltids-og deltidsansatte, er sagt opp etter at det fredag ble åpnet konkurs i selskapene Holmsbu Spa & Resort, Nye Holmsbu, Holtnes Drift og Nye Holmsbu Invest, skriver DT.

– Vi jobber for å skaffe nye eiere og drivere av hotellet, men det er ingen forhandlinger med konkrete interessenter nå, sier sier bobestyrer Thomas Piro, advokat i Kvale & Co, til avisa.

I et intervju med E24 sier styreleder Ingvald Fardal at et nytt styre og nytt lederteam satt inn høsten 2016 iverksatte mange tiltak, men lyktes ikke med å sikre lønnsom drift. Dagens eiere har bidratt med ytterligere kapital i 2016, 2017 og 2018.

Den største utfordringen er ifølge styrelederen en avtale med eierne av spaets villaer, sjøboder og hotellrom, signert før åpningen i 2002. Den gir eierne rett til å disponere arealene gjennom juni, juli og august. Samtidig har mangel på kapasitet gjennom sommersesongen påførte hotelldriften store tap hvert år.

Ingen kvinner

Ifølge E24 skylder Holmsbu Spa banken i overkant av 50 millioner kroner.

Det skal også være uenighet om hvem som gjøre oppgraderinger på hotellets villaer, rom og sjøboder etter 16 års drift.

Peter Anker-Møller (59) er daglig leder i Holmsbu Spa & Resort AS, og styret består i tillegg til Ingvald Fardal (65) av styremedlemmene Christian Johan Anker-Rasch (64) og  Christian Rytter (65).

Kvinneandelen i styret til spa-hotellet er ifølge Proff.no 0 prosent.