Annonse
mange søkere: Sykepleierstudiet ved Campus Drammen er det klart mest populære av alle studiene ved Høgskolen i Sørøst-Norge. FOTO: KENNETH LIA SOLBERG

3.500 på venteliste

Drammen blir stadig mer populær som studieby.

Annonse
Lokale nyheter

– Totalt sett har Høgskolen i Sørøst-Norge gitt ut cirka 11.000 tilbud, og av dem er 960 i Drammen, opplyser viserektor for utdanning og studiekvalitet ved HSN, Halvor Austenå til Dagsavisen Fremtiden.

Lang venteliste

I går presenterte Samordna Opptak tallene for opptak til høyere utdanning i hele landet. Der viste det seg at Drammen er i ferd med å bli stadig mer populær som studentby.

– Tillegg til de 11.000 som har fått tilbud om studieplass har vi rundt 11.000 på venteliste, og av dem er cirka 3.500 på venteliste i Drammen, sier Austenå til Dagsavisen Fremtiden.

Til sammen er det 547 studieplasser på Campus Drammen.

Mange vil bli sykepleier

Sykepleierstudiet er det desidert mest populære studiet i Drammen, og også i særklasse det mest populære enkeltstudiet ved Høgskolen i Sørøst-Norge. Hele 3.218 søkere har søkt seg til de 180 studieplassene. Økonomi og ledelse er også populært, med 978 søkere til 80 studieplasser, viser tall fra Samordna Opptak. 618 søkere hadde sykepleierstudiet i Drammen som sitt førstevalg. 2.666 av søkerne til studiet var kvalifiserte.

Nærheten til hovedstaden, kan være en av grunnene til at så mange studenter søker seg til Drammen, ifølge Austenå.

– Så skal du ikke se bort ifra at Drammen har en egen tiltrekningskraft, sier han.

Nye studentboliger

Når de nye studentene kommer til Drammen, vil de få muligheten til å flytte inn i splitter nye studentboliger.

– Vi har 375 boenheter i Drammen. Per i dag så er det 60 ledige, slik at jeg regner med at alle som søker om studentbolig i Drammen nå i løpet av denne uka eller den neste uka vil kunne få et tilbud om studentbolig. Vi ferdigstiller 195 hybelenheter på Øvre Sund nå i slutten av juli og i begynnelsen av august forteller Hans Erik Stormoen, campusansvarlig i Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge.

Annonse