10 etasjer av tre

The Creators Community bygger «veksthus» i massivtre, på 3.500 kvadratmeter, til gründer- og innovatørfellesskap i Drammen.

 

– Det er ikke tilfeldig at vi har invitert dere hit til denne rønna – like ved Drammen stasjon, for det er her vi skal bygge Nordens mest bærekraftige kontorbygg, sammen med Vestaksen eiendom – tegnet av Dark arkitekter. Om bare to år håper vi dette vil bli et pulserende, livlig lokale, som er tilholdssted for en masse spennende og kreative mennesker, sa Anders Mjåset.

Han er daglig leder og co-founder i det Nordiske innovasjonssamarbeidet The Creators Community (TCC), som blant annet driver gründerhuset MESH i Oslo. Under sin presentasjon passet han også på å takke Næringsforeningen og ordføreren for den varme velkomsten til byen.

Takk: (F.v.) Rune Kjølstad i Næringsforeningen, ordfører Tore Opdal Hansen og Anders Mjåstad. (F.v.) Rune Kjølstad i Næringsforeningen, ordfører Tore Opdal Hansen (H) og Anders Mjåstad i The Creators Community. FOTO: PERNILLE VESTENGEN

Åpningsfesten i Doktor Hansteins gate 13–17 tirsdag, tiltrakk seg en rekke nøkkelpersoner fra det lokale næringslivet, politikere, organisatorer, innovatører og potensielle investorer.

– Dette er et etterlengtet initiativ, som vil bety mye for gründervirksomheten i Drammen, konstaterte Stine Wærn, gründer og daglig leder i Ravn Studio AS.

Utlyste konkurranse

Uansett hva du velger å kalle det – innovasjonshub, gründerhus eller coworking – er trenden økende i en rekke nordiske byer, som vil gi næringslivet en boost.

Kanskje lanserte ordfører Tore Opdal Hansen (H) det mest lettfattelige begrepet – da han kalte det nye tilskuddet et «veksthus for nyetablerte bedrifter».

Her kan gründere og eksisterende bedrifter leie kontorplass og møtelokaler – og gjennom sitt medlemskap i TCC har de tilgang til et nettverk av 2.000 andre nyskapte bedrifter, innovasjonsinteresserte og investorer.

Gjennom interaksjon med vekstmiljøet rundt får gründerne bedre forutsetninger for å akselerere utviklingen av egne foretak.

For å tiltrekke seg det ovennevnte tilbudet, til nytenkende drammensere med gründerdrømmer, utlyste kommunen og det lokale næringslivet i 2018 en åpen konkurranse om å skape det beste gründerhuskonseptet. Premien var to millioner i oppstartsmidler – og i mars i år ble The Creators Community kåret til vinneren.

Gjengen: The Creators Community står også bak MESH i Oslo, DIGS i Trondheim og tre gründerhus i Danmark. The Creators Community står også bak MESH i Oslo, DIGS i Trondheim og tre gründerhus i Danmark. FOTO: PERNILLE VESTENGEN

Unikt hus

Den store nyheten tirsdag var avdukingen av illustrasjonene av det planlagte bygget. Totalt 3.500 kvadratmeter, fordelt på 10 etasjer i massivtre, er ikke hverdagskost.

Anders Høstmælingen, prosjektleder i Vestaksen eiendom, bekreftet at dette var langt fra noe vanlig kontorbygg – og om det ikke ble Nordens mest bærekraftige – så skulle det i hvert fall bli et svært bærekraftig bygg.