Lerche Hos Solveig - utsolgt på to timer

Tirsdag ble det lagt ut totalt 50 billetter til to konserter med selveste Sondre Lerche på kaffe- og spisestedet Hos Solveig på Union brygge. Og det er ingen tvil om at folk har savnet kulturarrangementer som dette i koronatiden.

– Selveste Sondre Lerche kommer til oss 19. (juni). Føler oss vilt bortskjemt. Hyper-aktuell med et vanvittig fint album. Drammen, håper dere kjenner deres besøkelsestid!

Dette var teksten Solveig Røine la ut på Facebook tirsdag, da hun annonserte konsertene 19.juni - i sin restaurant Hos Solveig. Og det er kulturarrangør Romfarer United, som består av de tre tidligere Union scene-kollegaene Frode Bjørnstad, Rune Valle Tangen og Marit Stokkenes, står bak de koronavennlige arrangementene

Røine var blant de næringsdrivende i Drammen som ble hardt rammet av koronakrisen, ettersom hun driver både Jovialen kaffebar på stasjonen og i Drammensbiblioteket, i tillegg til Hos Solveig. Hun gikk tidlig ut i Dagsavisen Fremtiden og ba gårdeierne om å ta sin edel av koronadugnaden.

Nå ser det i hvertfall ut til at Røine har truffet skikkelig blink med konsertene i det intime lokalet, lokalisert sentralt på Union Brygge.

Les også: (+) – Håper ikke formannskapet sender ut krigserklæring til Bane Nor

Stor popkunst

For å overholde smittevernreglene kan restauranten bare ta imot 25 konsertgjester av gangen, men dette er likevel en solid trafikkøkning - i så spesielle tider. Også konsertene med Torgeir Waldemar og Ida Jenshus, tidligere i juni, ble fort utsolgt, dog ikke like fort som konsertene med Lerche - som finner sted 19. juni.

– Det tok bare to timer før begge konsertene med Sondre Lerche Hos Solveig ble utsolgt! Gratulerer til de heldige (og raske) som fikk tak i billett. Dette blir skikkelig fint!, skrev Frode Bjørnstad på Romfarer Uniteds facebookside, da alle billettene var revet bort.

Så ble også Lerches siste album «Patience»  belønnet med sekser på terningen i VG 6. juni.

«Lerches evne til å inkludere det alltid tilstedeværende, men svakere og svakere snevet av en slags nordisk melankoli, gjør resultatet til stor popkunst. Hver eneste låt evner å sette forventninger som nesten uten unntak overgås, i det de åpner seg som små symfonier» , skrev anmelder Tor Martin Bøe.

Les også: Derfor slutter Kai Gustavsen som sjef for Kongsbergjazzen

Koronavennlig sammenkomst

I løpet av 2020 har Lerche gitt ut en kritikerrost essay-samling, og under koronatiden har han streamet konserter fra såvel stue som mausoleum - og Store Studio, der han spilte med Kringkastingsorkesteret.

Ifølge pressemeldingen om artistens drammensbesøk begynte Lerche innspillingen, av det som skulle bli hans albumutgivelse i 2020, for over sju år siden. Midtveis i prosjektet kom han opp med navnet «Patience» , fordi han mente det handlet om patient music - eller tålmodig musikk. Han visste ikke da hvor treffende tittelen ville bli - for et album som  skulle vise seg å komme ut midt under en pandemi.

Lerche, som blant annet har spilt for et konsertpublikum på 15.000 på Øyafestivalen, går denne  gangen på scenen foran skarve 25 mennesker.

– For å kunne gjennomføre konserten på trygt vis og i henhold til smittevernreglene vil alle publikummere få tildelt en bestemt plass i lokalet av arrangøren. Bestilling og servering av mat og drikke foregår fra bordene, betrygger Solveig Iren Røine.
Neste konsert i konsertserien Hos Solveig er med drammensartist Espen Jørgensen, som spiller Bruce Springsteens «Nebraska» - torsdag 18. juni.
 

Les også: Supergruppe fra Drammen med unikt musikalsk samarbeid