Lars Sætra signerte for Tromsø

Etter at han ikke fikk fornyet kontrakt med Strømsgodset etter forrige sesong, har Lars Sætra vært med Tromsø på treningsleir. Der imponerte den tidligere Godset-stopperen såpass at han nå har signert en toårskontrakt.

91 kamper ble det på to opphold i Godset for Lars Sætra fra 2009-2014 og nå sist fra 2018 og ut forrige sesong. Da fikk ikke 28-åringen fornyet kontrakten, og på nyåret har han trent med Tromsø.

Etter å ha imponert på «Gutans» treningsopphold i Spania tidligere i måneden har Sætra og Tromsø kommet til en enighet om en toårskontrakt som gjør at Sætra tar steget ned til OBOS-ligaen etter Tromsøs nedrykk forrige sesong.

– Lars viste seg veldig godt fram for oss i Spania. Han er en god forsvarsspiller og drar god nytte av sin fysikk. I tillegg er han en dyktig ballspiller som vil passe inn i vår måte å spille på. En annen ting er at Lars har mange kamper bak seg på toppnivå, blant annet for Strømsgodset og den svenske storklubben Hammarby. Det er en erfaring som vil gjøre oss godt, sier Tromsøs assistenttrener Lars Petter Andressen til klubbens hjemmesider.

Lars Sætra sier selv at han gleder seg til å komme nordover og vil gjøre sitt ytterste for å hjelpe Gutan tilbake til Eliteserien.

– Jeg ble invitert av Tromsø til å være til La Manga tidligere i februar. Gjennom de nesten to ukene fikk jeg et utrolig godt inntrykk av spillergruppa og trenerne. Jeg ble tatt godt imot og inntrykket var veldig positivt. Når TIL nå valgte å ta steget videre og tilby meg en kontrakt, så føltes det veldig riktig. Nå gleder jeg meg til å komme igang og gjøre det jeg kan for at klubben skal prestere så godt som mulig, forteller Sætra.

LES OGSÅ: Drammenspatriotene er klare på sine krav overfor Godset