Eline (14) ute med folkelig julelåt: – Mange har sagt at de får sangen på hjernen

Rød eller brun julebrus, ribbe eller pinnekjøtt, selvhugget tre eller kunstig? Eline Roa Gran fra Krokstadelva har skrevet julelåt til de som må takle en annerledes julefeiring.

Julestemning er noe vi alle søker nå når det nærmer seg den store høytiden. Det gjør også Eline Roa Gran (14) fra Krogstadelva – sammen med Fredrik Amadeus.

Sist fredag slapp de to singelen «Min jul er best».

– Sangen handler om at alle har forskjellige juletradisjoner, og det er fort gjort å tenke at man ønsker å ha det akkurat som man er vant til. Men det er viktig å huske at alles jul er like mye verdt, og å ha respekt for nettopp det, sier Eline og fortsetter;

Varierende julefeiring

 Hvert år er det mange som skal feire jul for første gang med en ny familiekonstellasjon og kanskje på et nytt sted, og denne låten går spesielt ut til disse. 2020 har jo blitt et annerledes år, så kanskje det er nettopp en slik julelåt vi trenger nå.

I sangen «Min jul er best» kommer dilemmaene på løpende bånd. Rød eller brun julebrus, ribbe eller pinnekjøtt, selvhugget tre eller kunstig? Mange vil nok kjenne seg igjen, tror Eline.

Hva er tilbakemeldingene dere har fått så langt, den ble jo sluppet fredag, er det mange som har sagt noe?

– De jeg har snakket med synes den er bra, en skikkelig julelåt som man kommer i stemning av, mange har sagt at de får sangen på hjernen. Mange synes det er en morsom sang som det er lett å kjenne seg igjen i, fastslår Eline.

Sangen, som nå ligger på Spotify, ble skrevet da Eline og Fredrik Amadeus var på produksjonshuset The Woods på Rena, på en sangskriver-camp, med de to artistene som sterke bidragsytere.

Hva er best, brun eller rød julebrus? «Min jul er best» tar opp litt av hvert av juletradisjoner. Foto: Pressebilde

LES OGSÅ: Må nedskalere Drammen Pride: – Umulig å gjennomføre

MGP junior-vinner

Hvordan kom samarbeidet med Fredrik i stand, hvordan ble du kjent med ham?

– Vi var begge med i MGP junior og ble kjent der. Vi holdt kontakt og spilte etterhvert inn en coverversjon av Lady Gagas kjente «Shallow», som også ligger på Spotify. Vi fikk såpass god respons at vi hadde lyst til å gjøre noe mere sammen.

Så tenkte jeg at det skulle vært kult med en julesang, og fikk med Fredrik på det, forteller Eline som selv vant MGP junior i 2018 sammen med jentegruppa 4everU og låta «Forandring».

– Det blir nok lenge til jeg opplever noe i nærheten av det, det er vanskelig å beskrive, det tok lang tid før det gikk opp for meg at vi hadde vunnet, det var så gøy!, sier Eline.

Eline har også spilt inn flere sanger solo, som alle ligger ute på Spotify, og to av dem har blitt spilt over 20 000 ganger.

– Det er kjempegøy! medgir den unge artisten.

Hør julelåta her:

Egen musikkvideo

Men tilbake til «Min jul er best» med Fredrik Amadeus;

I tillegg til å ha spilt inn julesangen, har de også laget en musikkvideo, som skulle vært klar sist fredag men som har blitt litt forsinket. Slippdato blir derfor fredag 27. november.

– Vi spilte inn musikkvideoen på Hadeland Glassverk, der var det pynta til jul og så fine omgivelser, så vi tenkte at det passet bra til vår julesang.  

– Vi håper folk blir glade av og se den, sier Eline.

LES OGSÅ: Håper Sabeltann-diamantjakt går verden rundt

Manager og juleskurk

Sin unge alder til tross, Eline har både presseansvarlige og manager.

– Pappa er kjempeflink og hjelper meg, men han er ikke musiker, og jeg er ikke fra en typisk musikalsk familie, ler Eline, folk spør meg hvor de musikalske genene kommer fra.

Det er ikke bare sang og musikk som står Elines hjerte nær. Hun er også opptatt av dans, med danseskolen Attic i Drammen som treningssted. Og så er hun med i en teatergruppe i Eiker. Og som om ikke det var nok så spiller 14-åringen også piano.

– Jeg har alltid vært opptatt av og med sang, dans og teater, og har gått i barnekor og skolekor og vært med i teatergrupper. I 2014 var jeg med i «Jakten på juleskurken» i Drammensteater, jeg spilte en av lekmakerne som danset, forteller Eline, som ganske tidlig tenkte;

 – Er det en artist i meg?

Og det er det, bekrefter hun, og røper samtidig at sine musikalske forbilder er Astrid S. og Julie Bergan.

De to er flinke og kule artister som jeg ser opp til, bekrefter Eline.

Hva er din fremtidsdrøm, den handler kanskje om musikk?  

– Ja, den gjør jo det, men jeg er fortsatt ung, så det er litt vanskelig å si noe konkret. Det største er vel å kunne leve av musikken. Men jeg har fortsatt god tid.