Kristine Stavås Skistad tatt ut til Dresden

Etter en heller turbulent sesong gikk Kristine Stavås Skistad et godt renn i skandinavisk cup i helgen, og allerede den kommende helgen får hun prøve seg på det aller høyeste nivået igjen.

Konnerud-jenta Kristine Stavås Skistad sier rett ut til DT at hun ikke har gått noen gode skirenn denne sesongen, før det begynte å løsne for 20-åringen under helgens skandinavisk cup på Nes.

Planen var at hun skulle være i form til sprinten i Planica, men der ble hun slått ut i kvartfinalen. Nå får hun sjansen på ny i verdenscupsprinten i Dresden kommende helg. Det er en bysprint på lik linje med det en finner her i Drammen eller det vi tidligere har sett fra Düsseldorf og andre tyske byer.

– Kommer jeg med til Dresden håper jeg kroppen funker, og da er det en løype som passer meg perfekt. Jeg har sette løypa på TV og den er flat. Det passer meg fint, sier hun til DT.

Mandag kom bekreftelsen på at hun er klar for verdenscupsprinten i Dresden, og med seg får hun blant andre Maiken Caspersen Falla som blir regnet som en av de beste i verden. Også på herresiden stiller Norge sterkt, da Johannes Høsflot Klæbo drar rett fra Tour de Ski-deltagelse til verdenscuprennene i Dresden kommende helg.

Disse skal representere Norge i Dresden:

Menn: Sindre Bjørnestad Skar (Bærums Verk og Hauger), Håvard Solås Taugbøl (Lillehammer), Gjøran Tefre (Førde), Erik Valnes (Bardufoss og Omegn), Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen), Eirik Brandsdal (Kjelsås), Pål Trøan Aune (Steinkjer).
 
Kvinner: Maiken Caspersen Falla (Gjerdrum), Ane Appelkvist Stenseth (Grong), Mari Eide (Øystre Slidre), Julie Myhre (Byåsen), Kristine Stavås Skistad (Konnerud), Lotta Udnes Weng (Nes), Anniken Gjerde Alnæs (Oslo).
Para:

Para: Vilde Nilsen (Kvaløysletta), Birgit Skarstein (Frol), Thomas Karbøl Oxaal (Sauda).