Kristin Monstad gir seg som redaktør i Drammens Tidende

Begynner som sjef for kommunikasjon og samfunnskontakt i kollektivselskapet Go-Ahead.

– Etter fem år med store endringsoppgaver i Drammens Tidende, føles det riktig å gjøre noe nytt. Det har vært fem forrykende år, og jeg kommer til å savne alle de fantastiske kollegene mine. Jeg får klump i halsen bare ved tanken. Og jeg skulle gjerne vært med å høste flere frukter av de gode innholdssatsingene våre, men det er også noe fint i at det gjør vondt å forlate DT, sier hun til DT.

Dagsavisen Fremtiden skrev i mars om at Drammens Tidende har mistet sju redaktører på fem år. Nå mister avisen sin åttende redaktør i løpet av en femårsperiode.

– Det var ovveraskende og trist, men kan ikke gjøre annet enn å ta det til etterretning. Det er ikke så mye mer å si til det, sier styreleder Pål Eskås til Dagsavisen Fremtiden.

– Nå har DT mistet sin åttende redaktør i løpet av drøyt fem år. Hvorfor er det så mange som går av?

– Nå er jeg styreleder og forholder meg til ansvarlig redaktør. Hun har hatt den stillingen i fem og et halvt år, og det er vel en ganske normal lengde på en redaktørgjerning. Ellers har jeg ikke noen videre kommentar til det, sier Eskås

Det britiske kollektivselskapet Go Ahead vant anbudskonkurransen om å kjøre persontog på Sørlandsbanen, Arendalsbanen og Jærbanen, og er dermed i ferd med å etablere seg i det som er i ferd med å bli en konkurransepreget jernbane i Norge.

Monstad forteller at det har vært tøffe tak under restruktureringen avisa har vært gjennom under hennes fem år som ansvarlig redaktør. Nå ser hun fram til den nye jobben.

– Jeg går fra et av landets aller eldste avishus. Nå skal jeg være med å bygge opp et helt nytt selskap i Norge. Jeg gleder meg til få være med å skrive ny jernbanehistorie. Nå skal vi løfte jernbanen for Sør- og Vestlandet, og få folk til å sette igjen bilen hjemme. Det er vi nødt til skal vi oppnå de klimamålene som Norge har forpliktet seg til i Parisavtalen. Tog er det grønne alternativet. Så dette er også et klimaløft som jeg er stolt av å få være med på, sier Monstad til DT.

Les også: – Redaktører har verken plikt til eller tradisjon for å hilse til religiøse grupper