Kraftig nedgang i givergleden i Buskerud

Buskerud ga nest minst penger per person under årets TV-aksjon, og i Drammen var nedgangen på hele 18 kroner per person. Sjekk din kommune her.

TV-aksjonen nasjonalt samlet inn hele 220 millioner til CAREs arbeid for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. Av dette kom litt over 10 millioner kroner fra Buskerud.

Det utgjorde 35,34 kroner per person, som er seks kroner mindre enn gjennomsnittet. Det plasserte Buskerud nest nederst på fylkesoversikten, da bare Østfold ga mindre per innbygger enn Buskerud.

Bidraget var også markant ned siden i fjor, med litt over 11 kroner mindre gitt per innbygger enn til fjorårets TV-aksjon som gikk til Kirkens Bymisjon.

I antallet rene penger samlet inn ser situasjonen litt lysere ut, da Buskeruds ti millioner kroner gir fylket en sjuendeplass på den oversikten. Det er likevel 3,2 millioner kroner mindre i totalbeløp enn fjoråret.

Buskerud-kommunenes bidrag til TV-aksjonen 2019 per innbygger. Foto: skjermdump TV-aksjonen.

18 kroner ned i Drammen per person

I Buskerud er det Rollag som har gitt mest per person, med 76,86 kroner. Det er langt over snittet, som ligger på 41,47 kroner. I totalbeløp er det ikke overraskende Drammen som troner øverst i fylket, med 2,2 millioner kroner gitt.

Trenden er likevel den samme også i Drammen. Deres bidrag på 32,96 kroner per person er ikke bare nesten ti kroner under landsgjennomsnittet, men hele 18 kroner mindre enn i fjor.

Det plasserer Drammen på 382. plass av landets 423 kommuner, og i totalbeløp er det en nedgang på 1,5 millioner kroner.

Likevel er fylkesleder Ingvild Byhaug fornøyd.

– Det har vært stort engasjement, og vi har hatt mange blide bøssebærere ute og gått. Folk er så hyggelige når man kommer på døra, givergleden er stor. Hver eneste krone som er gitt betyr veldig mye, sier hun i en pressemelding.

Buskerud-kommunenes bidrag til TV-aksjonen 2019 per totalbeløp. Foto: Skjermdump TV-aksjonen