Kan be passasjerer om å ta neste buss

Brakar jobber med å organisere skoleskyssen fra neste uke i henhold til smittevernsreglene: – Vi trenger hjelp til å få gjennomført dette på en sikker måte.

Torsdag kunngjorde regjeringen at skolene får åpne for 5.- til 10. trinn fra mandag 11. mai. Ifølge administrerende direktør i Brakar, Terje Sundfjord, jobbes det nå med å øke skoleskyssens kapasitet i drammensområdet.

– Fra mandag kjører vi alt vi har av kapasitet i hele trafikkområdet, og vi jobber med å hente inn ekstra busser og sjåfører. Vi forholder oss til veilederen i henhold til smittevernreglene, og det er en utfordrende situasjon, sier Sundfjord.

Les også: Opplæringsutvalget vil ta bort krav om FAU og elevråd: – Redd demokratiet i skolen blir fjernet

Oppfordrer til å gå eller sykle

Sundfjord forklarer at det generelt sett, og spesielt i Drammen, er få egne skolebusser. Altså er ikke skolerutene utelukkende for skoleelever, samtidig som skoleelever også tar ordinære rutebusser.

– Vi trenger hjelp fra kollektivtransport-kundene til å få gjennomført dette på en sikker måte. Vi oppfordrer alle som kan til å gå eller sykle, og vi oppfordrer alle som ikke er skoleelever til å reise med bussen på tidspunkter utenfor skole-rushet.

Les også: Slik skal Norge åpnes igjen

Må holde avstand

Sundfjord opplyser at det er et spesielt sittemønster på bussene slik at de reisende skal kunne holde minst én meters avstand til hverandre. Stående passasjerer må også holde samme avstand til hverandre.

– Dersom en buss er for full til at dette kan overholdes, må man vente til neste avgang, sier han.