Johaug tirres av motstand og lover full motivasjon

Therese Johaug (30) kjenner at lysten til å gå på en ny skisesong er der.

Alle skjønner at hun var voldsomt motivert foran denne sesongen. Hun hadde mistet to sesonger grunnet dopingutestengelsen og hadde ikke vært med i mesterskap siden 2015.

Men hva nå etter at hun har vunnet alt hun har stilt opp i etter comebacket?

– Det kan nok hende at det kommer en utladning etter denne sesongen og at det kan være vanskelig for å motivere seg til en ny. Men jeg trives godt i miljøet, og jeg kjenner at jeg har lyst til å gå på ski også neste år. Jeg har lyst til å utvikle meg og konkurrere mer, sa Johaug etter at hun tok sesongens tiende distanseseier i langrennsverdenscupen søndag.

Les også: Får dumpe snøen på Berskaug

Fristende

– Det blir ikke fristende å fire litt på treningsmengdene siden du likevel er best?

– Jeg vet at det er mange som kommer til å trene hardt og som er motiverte til å slå meg. Og det er kjempebra. Det inspirerer meg til å grave ekstra dypt og finpusse på ting for å bli enda bedre, sa Johaug til NTB.

Svenskene er blant dem som kan være med på å tirre Johaug det lille ekstra. Frida Karlsson er på full fart opp. Ebba Andersson er der allerede, og kanskje kommer også Charlotte Kalla tilbake etter en svak sesong?

Therese Johaug kjenner også på det at sesongen er på hell, men ser fram til avslutningen i Canada.

– Jeg kjenner at det lir mot slutten av sesongen, og det var en grunn til at jeg ikke gikk i Drammen. Jeg måtte virkelig mobilisere foran Kollen-tremila. Det fysiske er der og er bra, men noe annet er at hodet skal være med og du skal lade opp og forbedre deg både før start og underveis i løpet. Jeg fikk en uke på hytta på Sjusjøen med litt ro, og jeg kom rett derfra og hit til rennet, sa Johaug.

Sterkere

Det er imponerende det hun har fått til i comebacket. Hun er ubeseiret i distanserenn i verdenscupen, og selv om hun var sliten tok hun en enkel seier under vriene forhold i Falun også.

– Jeg føler at jeg er sterkere enn noen gang, og jeg har heller ikke hatt de «downperiodene» som jeg hadde før. Jeg har brukt disse to årene til å trene stabilt bra, og det nivået jeg har vist i vinter er det nivået jeg faktisk jeg har inne. De dagene jeg virkelig har toppform, blir distansen ned til de andre større. Når jeg presterer såpass bra gang etter gang, så er det nok dette nivået jeg har inne, sa Johaug. (NTB)

Les også: Overlegen Klæbo fryktet snøfall, men var uten motstand i Drammen