Nyheter

– Jeg liker perfeksjonisme

NAVN I NYHETENE: Drammensjenta og dressurrytteren Martine Ormåsen Andersen er tatt ut til å konkurrere på internasjonalt nivå for andre gang. Hun gleder seg veldig, men er også spent og nervøs før konkurransene.

Hvem: Martine Ormåsen Andersen (35)

Hva: Dressurrytteren fra Drammen og hesten Rosarno er tatt ut til internasjonal konkurranse for andre gang.
Konkurransen inngår i Indoor Epona 2019, som arrangeres av Epona Ryttersenter i Kristiansand fra 26.september.

Hvordan ble du interessert i hest, og hvor lenge har du drevet med ridning?

– Jeg har alltid vært veldig glad i dyr, men broren min er allergisk så derfor hadde vi aldri noen dyr hjemme. For at jeg skulle få kontakt med dyr, meldte foreldrene mine meg på rideskole da jeg var 10 år. Jeg ble skikkelig hestefrelst fra første sekund.

Og når skjønte du at du ville satse på dressurridning?

– Da jeg var yngre drev jeg med både dressur, sprang og kjøring. Men etter hvert som jeg ble eldre falt interessen over på dressur. Jeg liker perfeksjonismen med dressur veldig godt, og det å jobbe med de små detaljene som utgjør store forskjeller.

Hvordan føles det å skulle konkurrere under et stort stevne som Indoor Epona i oktober?
– Jeg gleder meg veldig, men jeg er også spent og nervøs. En god blanding, vil jeg si. Jeg er spesielt spent på küren som vi skal ri lørdag 3. oktober. Kür, som er et egenkomponert program av øvelser til instrumental musikk tilpasset rytmen i hestens tre gangarter, har vi ikke ridd så mange ganger før.

Nå skal du snart konkurrere på internasjonalt nivå i dressurridning for andre gang under Indoor Epona. Dette er jo et veldig stort og prestisjefullt stevne, som det er vanskelig å kvalifisere seg til. Hvordan er forventningene og ambisjonene dine for denne konkurransen?
– Forventningene er å gjøre det jevnt bedre enn sist vi konkurrerte på dette nivået. Forrige gang red vi Grand Prix-klasser, og det ble litt tungt. så jeg håper at vi får ridd tre jevnt gode programmer denne gangen. Vi skal ri Lilletur, som består av programmene Prix St. George, Intermediaire 1 og Intermediaire 1 kür. Disse programmene er litt lettere enn de vi red sist konkurranse, og derfor håper jeg at det blir mer stabilitet denne gangen, og at vi får mye selvtillit vi kan ta med oss videre.

Du har jo oppnådd gode resultater under elitestevner tidligere denne sesongen, blant annet en førsteplass og to andreplasser. Hvordan har prosessen din vært opp mot å nå et så høyt konkurransenivå?
– Vi har jobbet jevnt opp mot et Grand Prix-nivå, som vi debuterte på tidligere i denne sesongen. Det har vært et hardt treningsprogram i år, og vi har vært tilbake i full trening de siste par ukene etter noen roligere uker for Rosarno. Det blir som sagt mye hard trening, så da fortjener hesten å få noen pauser iblant.

Hva er målet ditt som aktiv konkurranserytter innen dressur?
– Målet er å holde et stabilt Grand Prix-nivå framover, og å ri Storetur under neste sesongs konkurranser.

Hvilken bok har betydd mest for deg?
– Jeg leser nesten aldri bøker. Kanskje én i året på ferie, men det er bare sånne veldig lettleste bøker, så jeg kommer ikke på noen nå.

Hva gjør deg lykkelig?
– Jeg har en ett år gammel datter, og hun gjør meg selvfølgelig veldig lykkelig. Også Rosarno, ridning er en veldig viktig del av livet mitt. Og å ha lykkelige mennesker rundt meg.

Hvem var din barndomshelt?
– Mamma. Hun har alltid stilt opp for meg, alltid hjulpet meg og alltid hatt troen på meg.

Hva misliker du mest ved deg selv?
– At jeg er for detaljfiksert.

Hva gjør du når du skeier ut?
– Da kjøper jeg en stor pose med smågodt.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?
– Det må bli dyrevern.

Er det noe du angrer på?
– Nei.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?
– Min beste venninne, for hun har jeg altfor liten tid sammen med.

Mer fra Dagsavisen