– Jeg er ikke en sånn som søker etter å henge med masse kjendiser

Stjerneskuddet Niklas «Bølgen» Paulsen fant artistnavnet sitt på et treningssenter i Drammen.

Hvem: Niklas Paulsen (19), best kjent under artistnavnet «Bølgen». Kommer fra Drammen.

Hva: Stjerneskudd-artist og TikTok-stjerne. De to sangene hans har blitt hørt 10,5 millioner ganger på tre måneder.

Hvorfor: Kommer med sin første EP 23. oktober, ved navn «Pen og populær». EP-slippfesten foregår på Union scene i Drammen.

Hallo! Så fint du hadde tid til å snakke med meg. Jeg hører du er opptatt for tiden, med EP-slipp og greier. Hvor er du og hva holder du på med akkurat nå?

Nå er jeg hjemme i Drammen. Jeg tenkte å spise litt.

Jeg har sett en video der du lager en ostesmørbrød-spesial. Du har kanskje en Bølgen-spesial?

– Jeg er skikkelig glad i å lage mat, så det må vel være Sinnaburgeren. Den er laget med kjøttdeig, salt, pepper, hvitløk og... habanero-chilli. Det er det som gjør den sinna.

Når du ikke henger på kjøkkenet, lager du jo musikk. Jeg må innrømme at jeg aldri hadde hørt debutlåta di «Er ikke verre», men jeg skjønner at det er jeg som ikke henger med i svingene, for den er spilt over 9 millioner ganger på Spotify!

– Det har den. Den har faktisk ligget på den norske topplisten i snart fire måneder.

Du studerer jo markedsføring og ledelse i Kristiansand. Hvordan har livet ditt endret seg fra debutlåta di ble sluppet i juli?

– Jeg føler meg akkurat som før! Det som har endret seg er at jeg har mulighet til å gjøre tingene jeg alltid har drømt om, som å være i et ordentlig studio når jeg vil, spille konserter og gjøre promoting. Ellers prøver jeg fremdeles å studere, og bor med to kompiser som kjefter på meg like mye. Så da er vi like langt, hehe.

Så de holder deg på jorda?

– Ja, jeg er ikke sånn som søker etter å henge med masse kjendiser. Jeg henger fremdeles med vennene mine, og de ser ikke på meg som en annen fyr, heller.

Du har jo plutselig blitt et kjent fjes for mange. Har du hatt noen kule fanmøter?

– Hm... Jeg husker da jeg skjønte at jeg hadde gjort det bra. Jeg var på et kjøpesenter, så kom en voksen mann løpende etter meg. Han sa «jeg har to gutter der borte som kjente deg igjen, men ikke tør å gå bort til deg». Jeg husker så godt da jeg først møtte blikket deres. Det var to tvillinger. De sto der og måpa begge to –  som om de akkurat hadde sett det sykeste de noensinne hadde sett – et vulkanutbrudd eller no'. Det kommer jeg alltid til å huske.

Men jeg må bare spørre, hvorfor «Bølgen»? Var det fordi du elsker å ta bølgen?

– Haha, jeg liker det også, men det har vært artistnavnet sidne jeg begynte å spille inn musikk som 14-åring. Da trente jeg på et treninssenter i Drammen som het «Bølgen». Så fant jeg ut at det sier mye om meg. Jeg har en slags bølgende måte å synge på, og så er jeg ekstremt glad i å bade og hoppe fra klipper. Det sa liksom så mye om meg.

Les også: TikTok-profilen Bølgen tok bølgen i helgen med debutlåten «Er ikke verre»

Nå slipper du en EP med fire nye sanger. Kjenner du på et press, siden den første låta de ble sensasjonelt godt tatt imot?

– Egentlig ikke.

Hvorfor ikke?

– Jeg har sagt meg selv sånn 100 ganger at jeg fortsatt er helt ny. Jeg har hatt en helt syk start, men jeg må fortsatt jobbe hardt for å bli en etablert artist, og ikke «han der TikTok-fyren som lagde en sang en gang». 

Du hadde din første liveopptreden på ikke noe mindre enn Allsang på grensen, og har solgt ut konserter, så legger du slippfesten til hjembyen Drammen, hvorfor det?

– Det er gøy å kunne ha slippfesten hjemme, sånn kompiser og venner kommer. De er jo de som kan de sangene som ikke ligger på Spotify, sånn det blir bra stemning. Dessuten er jeg en skikkelig drammenser, som elsker byen min. 

Hva handler sangene på EP-en om?

Sangene handler om hva som gjerne kommer frem når man får en tett relasjon til noen. «Pen og Populær» er et synonym for den fasaden man gjerne tar på seg når man møter noen, men som sakte men sikkert visner bort når man blir bedre kjent. Det som kommer frem kan være positivt, negativt, skremmende og trist.

– En av sangene handler om at når man har på seg «pen og populær»-fasaden, har man mange kompiser, men når man har det kjipt, er det ikke så mange som sender deg melding.

Shit, det er dypt. Tar du på deg en fasade når du møter nye folk?

– Jeg føler egentlig at alle gjør det. Man er den kuleste utgaven av seg selv. Man møter ikke folk med sine verste sider.

Hva skjer når fasaden har visnet bort?

– Det er da du kjenner personen godt, og får gode venner.

Nå må vi få opp stemninga her. Det er tross alt fredag. Vi tar noen faste spørsmål. Hva gjør deg lykkelig?

– Venner og familie som hjelper meg og støtter meg, sånn jeg kan holde på med det jeg elsker.

Hva misliker du mest med deg selv?

– At jeg sliter med å ta kritikk. Det er ikke helt krise, men jeg kan fort mene at jeg har rett og alle andre tar feil, hehe.

Hvordan reagerer du da?

– Jeg sliter ofte med å ta det innover meg, og går litt i forsvar. 

Vi pleier å spørre hvilken bok som har betydd mest for deg, men i lys av yrket ditt, så skal jeg gjøre et unntak. Hvilken sang har betydd mest for deg?

– Bra, for jeg har nesten aldri lest en bok. Men da jeg hørte «7» av Arif og med Unge Ferrari, var det første gang jeg tenkte «wow, norsk musikk kan være kult!». Før det følte jeg norsk musikk var litt sånn allsang eller rolige sanger. Det var en oppvekker på hvordan man kunne lage kul, norsk musikk.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da går jeg på butikken og kjøper ingrediensene til en eller annet som tar lang tid å lage.

Jøss, det er fancy. Hva skjedde med smågodt?

– Jeg spiser ikke smågodt.

Hva var det du sa?

Serr. Jeg kan gå forbi donuts og kanelboller og ikke bry meg litt engang. Jeg craver bare god mat. Så står jeg på kjøkkenet og koser meg en hel kveld.

Hva er god mat da, ifølge Bølgen?

– Alt du kan langtidssteke. Hvis du har brukt tre til fire timer på noe, da er det god mat.