Hyller Hauer'ns løypemannskaper

Det er blitt en tradisjon for Ap-leder Jonas Gahr Støre å gå Thorleif Haugs minneløp, eller Hauer'n blant venner.

Med årets særdeles milde og snøfattige vinter som bakteppe var det mye som talte for avlysning av årets løp, og parallelt med at alle holdt pusten i påvente av om Konnerud IL skulle klare å legge tilstrekkelig NM-løype, var lokale turløpentusiaster flest sikkert enda mer usikre på hva som skulle skje med det litt mindre profilerte, men likevel prestisjefylte rennet på andre siden av dalen.

LES OGSÅ: Minnet om et idretts-ess

Og ikke bare de lokale, for også den spreke oslomannen har et sterkt forhold til nettopp dette løpet, som han har gått tolv ganger, første gang med faren sin i 1979.

«Hauer'n er blitt mitt årlige stevnemøte med skirennet - den fineste konkurransen idretten kan prestere. Konkurransen er enkel, den er mest med meg selv, og underveis noen kappestrider med løpere som holder samme fart, litt høyere eller litt saktere», skriver Støre i et innlegg i Drammens Tidende mandag.

Les hele Støres kommentar her!

I takknemlighet til de fire idrettslagene som avholder rennet, skriver Ap-lederen:

«Mildvær midtveis i uka gjorde at alt talte for avlysning. Men disse løypefolkene kan nesten trylle; nedbør i form av våt snø ble forvandlet til løyper av beste kvalitet».

2017 er det eneste året i nyere tid da arrangør-klubbene Drafn, Drammen Strong, Sjåstad/Vestre Lier og Sturla har sett seg nødt til å avlyse Thorleif Haugs Minneløp på grunn av snømangel.

HUSKER DU DISSE? Drammen egne olympiske helter