Håper på videre adopsjonsdebatt

Angelica Bråten (35) fra Lier deltok på onsdagens lysmarkering mot rasisme. Hun mente det var et fint og rørende arrangement som tok et steg videre for adopsjonsdebatten.

Under onsdagens lysmarkering opplevde Angelica Bråten for første gang at utenlandsadopterte ble hevet frem som en egen gruppe i så stor sammenheng.

Vi er en minoritetsgruppe, og ikke en usynlig minoritet. Jeg håper det varer og stadfestes, og at det åpner for å dra adopsjonsdebatten videre, sier hun.

LES OGSÅ: Etterlengtet fokus på rasisme mot adopterte

– Vi kommer aldri til å gi opp

Bråten, som selv er adoptert fra Colombia, har tidligere uttalt at rasisme rettet mot utenlandsadopterte i Norge er utbredt, og at det har tatt for lang tid å inkludere utenlandsadopterte i rasismedebatter. Dette kom også frem under lysmarkeringen.

Det ble tydelig kommunisert av sinte og oppgitte appellanter i går at det er et økende behov for antirasistisk adopsjonsaktivisme. Derfor har jeg og noen flere utenlandsadopterte etablert organisasjonen UTAD CRITICAL, forteller Bråten.

LES OGSÅ: Markering mot rasisme til minne om Johanne Zhangjia Ihle-Hansen

Talene som ble holdt foran Stortinget hadde sterkt fokus på å ta avstand fra rasisme. I tillegg til Johanne Zhangjia Ihle-Hansen, ble også Benjamin Hermansen og Arve Beheim Karlsen inkludert i appeller og minnetaler.

Det var veldig vakkert, for det viser at vi som er imot rasisme ikke har glemt, sier Bråten.

Hun fortsetter:

Vi kommer heller aldri til å gi opp. Men jeg håper ikke det blir flere slike markeringer – det har allerede gått altfor langt.