Gulliksen tok historisk verdenscupseier, så falt han av hesten

Geir Gulliksen fra Lier-stallen Gullik ble søndag den første norske rytteren i historien som vant en verdenscupkonkurranse i sprangridning. Samme dag vant også datteren Victoria.

Sammen med hesten VDL Groep Quatro tok Gulliksen seieren i Göteborg Horse Show. 60-åringen vant til slutt suverent og kvalifiserte seg med det til verdenscupfinalen i Las Vegas 15. til 19. april.

Seieren var Norges første i verdenscupen i sprangridning noen gang, opplyser Norges Rytterforbund i en pressemelding.

Karrierehøydepunkt

Kun fem ekvipasjer kom seg feilfritt gjennom den krevende banen i grunnomgangen i Scandinavium. Gulliksen red ut som nummer to i omhoppingen, vel vitende om at en av verdens beste ryttere, svenske Rolf Göran Bengtsson, akkurat hadde fått åtte feilpoeng.

Nordmannen satset og holdt nullen hele veien. Tiden ble 45,47 sekunder, hvilket skulle holde til seier. Sveitsiske Bryan Balsiger var til slutt slått med ett sekund.

– Å vinne her er størst av alt. Jeg har ridd her i Göteborg i 28 år, og nå vinner jeg! Hesten min hoppet helt fantastisk, og det er fantastisk å komme hit. Jeg er 60 år gammel – og så vinner jeg verdens beste konkurranse. Det er helt utrolig, sa Gulliksen etter seieren.

DEN TUNGE VEIEN TILBAKE FRA SKADER: – Det er viktig å ha respekt for det vi driver med

Falt av hesten

Han kom også i fokus under premieutdelingen. Da ble veteranens hest skremt, hvilket endte med at Gulliksen falt av rett før æresrunden skulle begynne.

60-åringen kom imidlertid helskinnet fra fallet.

Sportssjef i Norges Rytterforbund, Nina Johnsen, jublet for den historiske seieren.

– Dette er historisk! Det er første verdenscupseier i historien for Norge. I tillegg er Geir den eneste skandinaviske rytteren som er kvalifisert til finalen i Las Vegas. Jeg er helt fra meg av begeistring, og dette var virkelig morsomt å følge med på, sa hun.

Vant på bursdagen sin

Victoria Gulliksen og hesten Ibiza Lövsta Future Challenges-finalen søndag – en klasse for syv år gamle hester.

Geirs datter Victoria Gulliksen (29) deltok også i flere klasser under Göteborg Horse Show. Under Lövsta Future Challenges-finalen søndag formiddag – en klasse for 7-årige hester, kunne også hun juble for seier med hesten Ibiza.

– Han gjør alt for meg. Jeg tror virkelig på fremtiden med denne hesten, og at vi kan komme oss opp til verdenscupen, sa Victoria Gulliksen til den svenske Ridsport.

Lövsta Future Challenges gikk over tre runder og Victoria og Ibiza vant den første, kom på andreplass i den andre runden og vant altså finalen søndag – som også var Victorias bursdag.

– Det er fantastisk å kunne vinne her på bursdagen sin, sa Victoria etter seieren.