Grua Pizza måtte stenge dørene

Under koronapandemien har de til tider tapt opptil 90 prosent av den daglige omsetningen.

– Vi har valgt å holde stengt inntil videre. Må gå noen runder med oss selv, og få igjen pusten, sier daglig leder og medeier John Arnesen til Drammens Tidende (DT).

Han er nå høyst usikker på framtiden for Café Grua.

Så er det heller ikke bare koronakrisen som har forårsaket problemene for spisestedet i Brodahlsbygget på Grønland i Drammen, der også Dagsavisen Fremtidens redaksjon holder til.

Mange har trodd at Grua har holdt stengt, fordi Gummibaren - som ligger vegg i vegg - har holdt stengt under byggingen av det nye bygget Portalen. Grua har dog i det lengste prøvd å holde åpent, til tross for det svære byggeprosjektet rett utenfor.

Les også: Må vente 5-7 år med å ferdigstille Portalen

Arnesen innrømmer imidlertid at byggearbeidene også har vært en utfordring for dem. Hele parkeringsplassen utenfor er stengt - og ettersom også utestedet Papirhuset gikk konkurs tidligere i år - er hele trafikken i området mer eller mindre borte.

Nina Solli, regiondirektør for NHO Oslo og Viken, sier til DT at hun er dypt bekymret for utelivsbransjen i tida framover. Nå som det heller ikke kan forventes noe stort oppsving i julebordsesongen er det mange som må vurdere reduserte åpningstider - eller å stenge dørene.

Les også: Kjemper for å kunne holde åpent under koronakrisen