Godsets sjette strake kamp uten seier

(Strømsgodset - Viking 0-0). Det positive var at det ikke ble noen baklengs. Men publikum svikter nå Strømsgodset ikke vinner. I sluttminuttene var Viking nærmest scoring på Marienlyst.

Verken Strømsgodset eller Viking klarte å finne nettmaskene i mandagens kamp i Eliteserien i fotball. Det ble et hendelsesfattig oppgjør der Viking hadde de største sjansene i sluttfasen.

Men Godets Mos Abdellaoue mente han ble snytt for straffespark før pause.

Ville hatt straffe

- Hadde jeg lagt meg ned hadde jeg fått straffe, men jeg har lært at man skal prøve å holde seg på beina. Her ble jeg straffet for det, sa Mos til Eurosport.

Med sitt ene poeng tok Strømsgodset seg forbi Rosenborg på tabellen. Viking på sin side tok seg opp forbi Brann på sjetteplassen.

Strømsgodset har med mandagens resultat ikke vunnet på seks kamper. Laget fra Drammen vant serieåpningen mot Haugesund, men siden er det blitt tre uavgjort og tre tap.

– Det er selvsagt for dårlig. Vi får det ikke til slik vi ønsker, sier innbytter Marcus Pedersen, som kun spilte et snaut kvarter. Han sier han foreløpig ikke er klar til å spille mer.

Viking var aggressive i presset sitt innledningsvis, men Bjarne Berntsens menn klarte ikke å skape det helt store sjansene av offensiven sin. Det ble altfor omstendig og lite presisjon i spillet.

Etter å ha summet seg tok Strømsgodset mer og mer over. Nærmest scoring for hjemmelaget i 1. omgang var Mustafa Abdellaoue etter elleve minutter ble spilt igjennom i bakrommet. Avslutningen hans gikk derimot i et Vikingbein og til corner. Noen av Godset-spillerne mente at Mos ble hindret og ropte på straffe uten at dommeren reagerte.

Ny angrepstrio

Berntsen hadde merkelig for mange valgt å vrake hele angrepsrekken sin fra forrige møte hjemme mot Vålerenga (1-1).

Verken Tommy Høiland, Zlatko Tripic eller Zymer Bytyqi var i startelleveren. Sistnevnte kom derimot inn for Fredrik Torsteinbø etter bare 20 minutter.

Etter 75 minutter var derimot trioen komplett etter at også Tripic og Høiland hadde kommet innpå.

Det ble litt mer sting i angrepet det siste kvarteret, men uten at målvakt Viljar Myhra ble satt på altfor mange prøvelser.

Siste kvarteret

Marcus Pedersen, som har hatt noen utenomsportslige ting gående den siste tiden, var tilbake på benken for Strømsgodset. Han kom innpå og fikk med seg det siste snaue kvarterer sammen med Muhamed Keita.

Dermed skulle også Strømsgodset være litt mer giftige framover, men uten at det ga tellende resultat.

- Vi må ha større tempo i alt vi gjør. Det er framgang spillemessig, men vi trenger en seier snart, sa Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen til Eurosport.

Det var bare 4000 tilskuere på mandagens kamp og Ingebretsen skjønner at publikum er skuffet.

– Slik fungerer disse mekanismene. Når man ikke vinner fotballkamper, kommer heller ikke publikum, sier han.

Neste oppgjør for Godset er Vålerenga i Oslo torsdag.

– Vi har en god statistikk der inne, sier Godsets kaptein Jakob Glesnes.

Eliteserien fotball menn mandag, 7. runde:

Strømsgodset – Viking 0-0

Dommer: Sigurd Smehus Kringstad, Valder.

Gult kort: Muhamed Keita, Lars Vilsvik, Strømsgodset, Iven Austbø, Viking.

Lagene:

Strømsgodset (4-5-1): Viljar Myhra – Lars Vilsvik, Jakob Glesnes, Mounir Hamoud, Stian Ringstad – Martin Spelmann (Muhamed Keita fra 79.), Johan Hove (Henning Hauger fra 79.), Yacouba Sylla, Herman Stengel, Amahl Pellegrino – Mustafa Abdellaoue (Marcus Pedersen fra 78.).

Viking (4-3-3): Iven Austbø – Sondre Bjørshol, Viljar Vevatne, Tord Johnsen Salte, Adrian Nilsen Pereira – Kristian Thorstvedt, Samuel Kari Fridjonsson, Fredrik Torsteinbø (Zymer Bytyqi fra 20.) – André Danielsen, Hassan Sale Usman (Tommy Høiland fra 75.), Ylldren Ibrahimaj (Zlatko Tripic fra 66.).