Godsets kvinnelag offisielt i gang

Strømsgodset har i lengre tid hatt planer om å starte opp et kvinnelag, og onsdag ettermiddag skjedde det.

Strømsgodset har jobbet med ideen om å få etablert et eget kvinnelag siden høsten 2018, og har siden den gang sett på alternative samarbeidsformer med andre lag og hvordan de skulle finansiere driften.

I vår ble ballen egentlig lagt død, da Godset ikke klarte å få til noe samarbeid, men i går kveld ble det altså klart at Strømsgodset starter opp sitt kvinnelag for egen maskin.

– Dette er en gledens dag. Det har lenge vært et ønske fra klubbene i drammensområdet og fra fotballkretsen om å få på plass en toppsatsing, sier Nils Harald Strøm, klubbutvikler i NFF Buskerud, til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Mener Godset må lede an i kvinnefotballsatsingen

Vil etablere seg i toppen av norsk kvinnefotball

Avisen skriver at Godsets nye kvinnelag starter opp i 4. divisjon, og at det er 20 spillere som har sagt at de ønsker å være med, men at ingen formelt er bekreftet klar for den nye klubben enda.

Torkel Knudsen og Erik Kalmo skal trene laget, som blir en del av Strømsgodset Toppfotball.

– På sikt er målet å etablere oss i toppen av norsk kvinnefotball. Jeg sier ikke at vi skal være i Toppserien om fire år. Det viktigste er å gjøre ting riktig fra dag én. Vi må ta steg for steg, og være fornuftige, forteller Jarle Finnestrand som har ledet arbeidet med å få kvinnelaget på beina det siste halvannet året til DT.

LES OGSÅ: Finnestrand redder Godsets kvinnesatsing