Godset sløste med sjansene, treneren så framgang

(Ranheim - Strømsgodset 1-0). Godset satte ikke sjansene i Trondheim. – Likevel spillemessig et sted i riktig retning, sier vikartrener Håkon Wibe-Lund.

Av Even Lübeck

Michael Karlsen ble den store helten for Ranheim da han stanget inn kampens eneste mål i eliteserieoppgjøret mot Strømsgodset søndag.

Først trodde Karlsen at han hadde sendt hjemmelaget i føringen etter bare åtte minutter med et lekkert hodestøt, men spissen ble vinket av for offside ved den anledningen. Han skulle imidlertid ta en rask revansje.

Bare minuttet etter var han på rett side og pirket inn 1-0 til hjemmelaget fra nærmest identisk posisjon, etter et lekkert innlegg fra Mads Reginiussen. Han valgte å feire foran linjemannen som minuttet før hadde vinket han av.

Mounir Hamoud ville ha frispark i duellen med Karlsen, men dommeren lot spillet gå.

– Jeg tenkte også at den var litt tvilsom, men dommeren hadde sett på den i pausen og mente det ikke var frispark, så, sa Karlsen til Eurosport etter kampen.

Nummer tre

Scoringen var Karlsens tredje denne sesongen.

Godset hadde to store sjanser like etter hverandre etter halvspilt omgang, men verken Martin Rønning Ovenstad eller Ahmal Pellegrino klarte å overliste Even Barli i Ranheim-målet.

Ellers var det ikke spesielt innholdsrikt da Ranheim tok sin fjerde seier for sesongen. De blåkledde vertene forsvarte seg godt mot et Godset-lag som slet med å skape det helt store.

Dermed endte det med ettmålsseier til hjemmelaget.

– Det (sesongen) startet dårlig, men vi begynner å komme mer med nå, vi har hatt ganske mange gode kamper den siste perioden. Det smaker ekstra deilig med tre poeng på hjemmebane. Vi får ta med oss første halvtimen og deler av andreomgangen. Det ble spennende på slutten, men heldigvis trakk vi det lengste strået, sa matchvinner Karlsen.

Steg i riktig retning

I Godset-leiren var man naturligvis ikke spesielt fornøyd med utfallet, men kampen inneholdt lyspunkter.

– Vi gjør veldig mye bra i matchen. Jeg sitter med en følelse av at vi kunne fått med oss mer. Likevel er det et steg i riktig retning, uttaler en skuffet Godset-trener Håkon Wibe-Lund.

Ranheim er nummer ni på tabellen etter ni spilte kamper. Strømsgodset er to plasser lenger ned.

Ranheim – Strømsgodset 1-0 (1-0)