Godset berget plassen med borteseier

Strømsgodset tok sin andre borteseier for året og sikret med det plassen, mens Mjøndalen også berget plassen med et nødskrik med seier hjemme mot Vålerenga.

For Strømsgodset var saken klar. Med seier borte mot Kristiansund var plassen berget, og etter 19 minutter tok høstens store formspiller Mikkel Maigaard saken i egne hender. Dansken satte ballen i en fin bue rundt Sean McDermott og sendte Godsets spillere og tilreisende supportere til himmels.

På overtid i første omgang utlignet Kristiansunds Sondre Sørli, etter at Duplexe Tchamba hadde reddet det første skuddet på streken. Sørli fikk dermed en enkel oppgave med å sette returen i mål.

Ti minutter etter pausen kunne Tchamba imidlertid juble, da han sendte Strømsgodset tilbake i ledelsen. Maigaard slo en corner inn i feltet og den ble stusset på bakerste stolpe der Tchamba dukket opp og pirket ballen inn.

Med 2-1-seier borte mot KBK berget Godset plassen, og endte på 11. plass i årets sesong.

Mjøndalen berget plassen med seier

Mjøndalen hadde flere utrolige sjanser i den første omgangen, men en blanding av udyktighet og uflaks gjorde at Vegard Hansens menn gikk til pause med 0-0. Spesielt Quint Jansens heading i stolpen helt i starten på kampen var enormt stor, men omtrent samtidig som Godset gikk opp i ledelsen i Kristiansund tok også Mjøndalen ledelsen.

Fredrik Brustad har slitt med uttellingen i Mjøndalen, og vært en del ute i kulden på Consto Arena. Da passet det perfekt at nettopp Brustad klarte å få hull på byllen etter corner, der Brustad fikk to muligheter før han satte den ned i hjørnet. Brustads mål ble kampens siste scoring.

Med tre poeng mot Vålerenga hjemme, lå Mjøndalen store deler av omgangen på plassen over nedrykk på bedre målforskjell enn Lillestrøm og Tromsø. På Åråsen endte det 0-0 mellom Lillestrøm og Sarpsborg, som gjorde at Mjøndalen slo Lillestrøm med ett plussmål.

På Alfheim ble andre omgang satt i gang fem minutter senere enn på Consto Arena, og med mål til Tromsø der havner Mjøndalen på kvalifisering. Tromsø og Stabæk spilte 1-1, og dermed rykker Tromsø ned på dårligere målforskjell enn Lillestrøm og Mjøndalen.