– Frustrert over retningen DT tar

Kronikkforfatter Ole Petter Diseth ønsker å starte en debatt om lokaljournalistikkens innhold i Drammen.

I en kronikk på side 32 og 33 i onsdagens utgave skriver Ole Petter Diseth om «journalistikkens lettvinthet» der han beskylder Drammens Tidende (DT), Dagsavisen Fremtiden og distriktets øvrige lokalaviser for å drive «klikk-dreven lettvintjournalistikk».

Da Dagsavisen Fremtiden ba DT-redaktør Espen Sandli om en kommentar svarte han følgende:

– Vi registrerer med en viss undring at Dagsavisen Fremtiden synes å gjøre det til sitt formål å publisere innlegg som er refusert av Drammens Tidende. I motsetning til Dagsavisen Fremtiden gjør vi i Drammens Tidende en kvalitetsvurdering på de meningsbidrag vi mottar, skriver Sandli.

LES KRONIKKEN: I den lettvinte journalistikkens tid

– Ingen skjult agenda

– Diseth er blitt gjort oppmerksom på at store deler av hans innlegg er basert på faktiske feil, og derfor ikke møter vårt minstekrav. Han har imidlertid ikke ønsket å rette opp i disse. I Drammens Tidende er vi usikre på hva Diseth har som motiv for sine feilslutninger, all den tid han er skribent for en konkurrerende medie­bedrift, skriver han.

Sandli ønsker ikke å utdype hvilke faktiske feil han mener Ole Petter Diseths innlegg har, men Diseth selv sier at han som betalende kunde er frustrert over DTs retning.

– Kronikken ble skrevet spontant etter den uka jeg bruker som eksempel. Den ble skrevet som et samfunnsengasjert menneske for et produkt jeg som leser føler har endret seg dramatisk, og det hadde jeg lyst til å adressere, sier Diseth.

Han tar også sterk avstand fra at hans engasjement som spaltist i det nystartede nettmagasinet Dipr.no gjør at han har en skjult agenda mot DT.

– Mitt engasjement i dipr er ikke-betalt, og jeg har verken noe eierforhold eller ansettelsesforhold der. Jeg har skrevet ett innlegg der, og vil presisere at jeg ikke har noen skjult agenda. Denne kronikken har jeg skrevet som genuint engasjert avisleser og ingenting annet, understreker han.

Kjenner seg ikke igjen

Redaktør Katrine Strøm i Dagsavisen Fremtiden kjenner seg ikke igjen i Sandlis fremstilling.

– Vi ønsker debatt om forhold i lokalsamfunnet velkommen, det inkluderer også mediekritikk. Diseths innlegg er selvfølgelig vurdert etter redaksjonelle kriterier hos oss, uavhengig av hva DTs redaktør måtte tro, sier hun.

Når det gjelder Diseths kritikk av Dagsavisen Fremtidens journalistikk som «intetsigende», og dårlig prioritering mellom viktige saker og underholdning, svarer hun:

– Vår oppgave er å være både lim og lupe i distriktet vi dekker. Dermed må det være plass til begge deler.

LES KRONIKKEN: I den lettvinte journalistikkens tid