Fram Larvik straffet Godset, sørget for cupsmell

2. divisjonslaget Fram Larvik snudde 0-1 til 2-1-seier da Strømsgodset forsvant hodestups ut av cupen i 3. runde.

Onsdagens cupkamp i Larvik ble av det særdeles minneverdige slaget for hjemmelagets spillere og fans. Fram Larvik, som er nummer fire på tabellen i 2. divisjon avdeling 2, sto for en av sesongens største cupbomber.

Strømsgodset er skadeplaget og har slitt tungt i eliteserien denne sesongen. Onsdag ble vondt til mye verre.

Det hjalp ikke at bortekampen startet bra for mannskapet til Håkon Wibe-Lund. Kun seks minutter var spilt da Amahl Pellegrino satte inn 1-0 etter forarbeid av Martin Spelmann.

Åpningen ble dermed en real kalddusj for hjemmelaget, som likevel reiste seg og kom mesterlig tilbake. Sju minutter før pause kom utlikningen nærmest ut av ingenting og med hjelp av Godsets Mounir Hamoud. Hamoud stusset et innlegg fra hjemmelagets Henrik Byklum videre mot eget mål, og involveringen satte keeper Morten Sætra ut av spill.

Åtte minutter før full tid kom så scoringen som avgjorde kampen. Sindre Osestad fikk sjansen fra straffemerket etter at lagkamerat Ole Breistøl hadde blitt stoppet med ulovlige midler i feltet. I duellen mot Godset-keeper Sætra var Osestad iskald.

Dermed kunne feiringen av 4. rundebilletten starte i Larvik. I 1. runde slo laget Start.