Fra Dagsavisen Fremtiden til Hamar Arbeiderblad

Dagsavisen Fremtiden-redaktør Katrine Strøm (45) er i dag utnevnt til ny sjefredaktør i Hamar Arbeiderblad, der hun etterfølger Carsten Bleness.

– Som et resultat av dette er jeg enig med Katrine om at hun umiddelbart trer ut av Mediehuset Dagsavisens strategiske ledergruppe, som inntil videre vil bestå av meg, direktør Nina Kordahl og redaktørene Bjørn Sæbø (RA), Henriette Ydse Krogstad (Demokraten og Moss Dagblad) og Bente Rognan Gravklev (Oslo). Hvor lenge Katrine skal ha lederansvaret for redaksjonen i Drammen, må vi komme tilbake til etter hvert, men hun står i alle fall i stillingen fram til påske, skriver Eirik Hoff Lysholm, sjefredaktør og administrerende direktør i Mediehuset Dagsavisen, i en epost til alle ansatte.

Han konstaterer at det er moro at enda en av mediehusets ledere går videre til en toppjobb.

– Vi ser at det vi har fått til sammen i Mediehuset Dagsavisen legges merke til, og det var verken overraskende at Katrine ble plukket ut til Medienettverket og MBLs mentorprogram i fjor eller at hun nå har fått tilbud om en slik stilling. Selv om det betyr at vi på kort sikt får et lite problem selv, er det rett og slett en stor glede å kunne gratulere henne med redaktørjobben i en solid nummer én-avis i en av de få avisposisjonene i Norge der arbeideravisen vant kampen mot en borgerlig konkurrent, sier Lysholm og fortsetter:

– Katrine kom til oss fra jobb som kulturredaktør i Drammens Tidende i 2014, et halvt år etter oppstarten av Dagsavisen Fremtiden som en fortsettelse av Drammens gamle nummer to-avis Fremtiden, og har siden vært en verdifull og engasjert del av lederkollegiet i den stadig voksende utgavefamilien vår. Vi kommer til å savne henne, men skjønner også at hun ikke kunne si nei til en sånn utfordring som den hun nå har fått, uttaler Lysholm.

Stolt av å få muligheten

Katrine Strøm er stolt over å ha fått muligheten til å lede Hamar Arbeiderblad, som hun mener er en av norsk presses aller mest interessante jobber for tida.I en pressemelding fra Hamar Media går det fram at dette er en milepæl i Hamar Arbeiderblads 95-årige historie, siden Katrine blir første kvinne til å lede den tradisjonsrike bedriften. 

– Hamarregionen er inne i en positiv utvikling med synlig framgang når det gjelder attraktivitet og nyetablering. Området står samtidig overfor flere store veivalg som vil prege byen og Innlandet, og de neste generasjonene hamarsinger. HA skal være først på alt som skjer i nedslagsfeltet, og har nettopp lansert ny digitalutgave som jeg ser fram til å utvikle videre. Jeg gleder meg til å bli kjent med den flinke gjengen som uka gjennom gir Hamar og kommunene i regionen noe å snakke om, sier Strøm.

– Jeg flytter nå min drivkraft og mitt engasjement for et levende lokalmiljø fra en skikkelig bra by til en annen. I Drammen har vi de siste årene fått til ting som har blitt lagt merke til langt utenfor regionen, og det å ha en sunn og åpen offentlig debatt med rom for både kritisk granskning og heiarop er en suksessfaktor det bildet, fastslår hun.