Fossesholm imponerte med karrierebeste

Helene Marie Fossesholm viste ingen respekt for verdenscupløperne i Falun da hun gikk inn til femteplass i søndagens ti kilometer fri teknikk på Lugnet skistadion.

Stortalentet Helene Marie Fossesholm fulgte opp bronsemedaljen fra fellesstarten under ski-NM på Konnerud forrige helg, og ble med det belønnet med en verdenscupstart i Falun denne helgen.

Fossesholm startet langt bak, men i krevende forhold med regn i luften og mye vind, passerte Fossesholm de aller fleste løperne hun startet bak og gikk seg kraftig oppover resultatlistene.

Til slutt endte 18-åringen på en imponerende femteplass, som er karrierebeste for Eiker-jenta.

– Jeg er godt fornøyd. Det var veldig gøy. Jeg merket at jeg kunne klatre oppover i dag. Jeg prøvde å ta det i lettpartiet der det er mulig. Jeg tenkte at jeg ikke måtte være helt idiot oppover, da er det fort gjort at det blir helt kjørt, sier Fossesholm til TV 2

Selv er ikke juniorløperen så overrasket over resultatet.

– Egentlig ikke. Det er noe annet å gå verdenscup enn NM. Det er mange som er gode. Men jeg vet at jeg har noe her å gjøre, sier juniorjenta.

Johaug vant igjen

Therese Johaug var nok en gang sterkest av alle. Svenske Ebba Andersson og Heidi Weng var konkurrentene som holdt best følge med Johaug, og halvveis i rennet var de under sekundet bak 31-åringen fra Dalsbygda.

Ti sekunder bak trioen i tet lå svenske Frida Karlsson, som er tilbake i verdenscupen etter startnekten i desember, og i ryggen på Karlsson fulgte Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Etter 7,7 kilometer klarte ikke Weng å holde følge med Johaug og Andersson lenger og måtte la de to gå ifra. Mot slutten klarte heller ikke svensken å holde det imponerende tempoet til Johaug, som kunne gå i mål til sin verdenscupseier nummer 66.

– I dag må jeg si det var ekstra artig å vinne skirenn. Jeg var litt pessimist før start, for jeg tenkte det kunne bli massespurt, men det var en hard løype som skilte mer. Jeg er veldig fornøyd, sa Johaug til NRK etter rennet.

Weng endte som nummer tre bak Andersson, mens Uhrenholdt Jacobsen tok 4.-plassen foran Fossesholm.