En barnehageansatt på Åssiden er korona-smittet

Samtidig er fire nye koronasmittede drammensere friskmeldt tirsdag.

Det orienterte kommuneoverlege John David Johannessen på Drammen kommunes daglige pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Den smittede jobber i Tryggheim barnehage på Åssiden, men bor ikke selv i Drammen kommune. Siden vedkommende har vært på jobb, er foreldre og foresatte i barnehagen orientert.

Denne personen kommer i tillegg til de to som tidligere i dag ble annonsert i oversikten over påvist smitte i Drammen kommune.

At antallet nye smittetilfeller er gått ned, har trolig sammenheng med at det er utført færre tester fredag, lørdag og søndag, i påvente av at kommunen fikk på plass en ny samarbeidspartner for å analysere prøvene.

LES OGSÅ: Laboratoriet til farmasøyt Håvard (60) fra Svelvik analyserer Drammen kommunes koronatester

– Testing ved legevakta ble gjenopptatt i går. Vi forventer svar på disse testene i morgen, så da vil vi få et bedre bilde av hvordan smitteaktiviteten er i Drammen kommune, sa Johannessen tirsdag.

Fem er nå friskmeldt

Før helga kunne smittevernrådet i Drammen, der også ordfører Monica Myrvold Berg og rådmann Elisabeth Enger sitter, komme med gladmeldingen om at den første friskmeldte kunne forlate karantenetilværelsen og gå ut som fri for smittefare. I dag er det ytterligere fire andre kommet til denne fasen. Av totalt 54 påviste tilfeller i Drammen er det dermed 49 som fortsatt regnes som syke.

Johannessen benyttet også anledningen til å formidle et budskap fra Legevakta, som har flere eksempler på at folk nå kommer senere enn ønskelig med andre tilstander, kanskje i frykt for smitte.

– Legevakta har skilt ut an egen luftveisklinikk, for å skille potensielt koronasmittede fra andre pasienter. Det er trygt å dra på legevakta, uansett problemstilling, understreket Johannessen.

Han minnet også om det generelle pålegget om å være flink til å vaske hender og hoste i albuen, og ikke ta på ting når man er rundt ute, og unngå å ta seg selv til ansiktet.