Elvefestivalen 2020: Alle arrangementer avlyses

Byen Vår Drammen og Drammen kommune med smittevernoverlege har i fellesskap besluttet å avlyse alle arrangementer knyttet til Elvefestivalen, skriver Drammen Live 24.

I slutten av mai ble Elvefestivalens konsertprogram avlyst som følge av koronapandemien. Nå er det bestemt at festivalen avlyses i sin helhet, ifølge DRM24.

– Vi var superoptimiske lenge, og hadde håpet å kunne arrangere flere mindre eventer rundt omkring i byen med inntil 200 mennesker, forteller festivalsjef Louise Winnes Prestgard til DRM24.

Les også: Den døde kvinnen i kummen på gravlund i Oslo er identifisert

Lar seg ikke gjøre

Ifølge Prestgard vil det likevel ikke vil la seg gjøre ut fra smittevernhensyn.

– Elvefestivalen er forbundet med folkefest og liv i gatene, og arrangerer vi noe, er risikoen for at det kommer mange til sentrum som vi ikke har kontroll på.

Les også: Åpner opp 1.000 private hager

– Smittevern pri én

Årsaken til at Elvefestivalen 2020 nå er helt avlyst, er at norske myndigheter i forrige uke ytterligere skjerpet restriksjonene knyttet til arrangementer ut august.

– Det innebærer blant annet krav om at vi også får et ansvar for alle utenfor et gjerde på et arrangement. Vi må ha kontaktinfo til alle deltagere, utelukkende bordservering og så videre, sier Prestgård til DRM24 og fortsetter:

– Dette blir derfor logistikk- og kostnadsmessig ikke forsvarlig.

Dagsavisen Fremtiden har forsøkt å få tak i festivalsjefen, uten å lykkes.