Elbiler er involvert i flere uhell enn andre biler

Særlig gjelder det Teslaer.

Tall fra danske forsikringsselskap viser at elbiler oftere er involvert i uhell enn andre typer biler. Det viser en ringerunde den danske avisa Politiken har foretatt blant de største danske forsikringsselskapene: Topdanmark, Tryg og Codan. 

Ifølge Topdanmark er elbiler involvert i tjue prosent flere uhell. For Tesla er tallet hele femti prosent, med 1500 skader på Teslaer de siste to årene, skriver Politiken. 

Men dødsulykker er dette ikke:

– En del av skadene kommer av uhell der bilen for eksempel kjører inn i en betongsøyle i parkerings-kjelleren eller i garasjeporten hjeme, sier Jens Røpke, sjef for produktutvikling i Topdanmark. 

– Antagelig skjer det fordi elbiler akselerer hurtig, og det kan overraske føreren. Det er litt som å kjøre radiobil, tilføyer han. 

Og før norske lesere gjør seg tanker om danske sjåfører eller parkeringsanlegg, så kan danskene melde at tendensen er lik i Norge: Forsikringsselskapet Codan er Teslas offisielle samarbeidspartner. Ifølge dem får femti prosent at elbileierne skader på bilen det første året de eier bilen. For andre bileiere er tallene på 25-30 prosent. 

Tesla spekulerer selv i om skadene skyldes at mange av kundene deres er vant til smalere og kortere biler fra før.