Eks-DT-redaktører starter nyhetsmagasin på nett

Karianne Braathen og Knut Erik Friis utfordrer lokalmediene med "slow journalism".

I en pressemelding melder de to tidligere Drammens Tidende-redaktørene at det nye nyhetsmagasinet skal inneholde dybdejournalistikk fra Drammen.

- dipr.no er inspirert av den internasjonale trenden innen journalistikken som ofte betegnes som “slow journalism”: Færre saker, men større perspektiv. Vi har klokkertro på markedet for kvalitetsjournalistikk på et lokalt nivå. Det viktigste er ikke hva som skjedde for fem minutter siden. Flere ønsker mer innsikt og flere nyanser, sier ansvarlig redaktør Karianne Braathen i pressemeldingen.

Får 300.000

Da hun forlot DT i januar var hun politisk redaktør, men har også jobbet som nyhetsredaktør og journalist samme sted. Dessuten har hun mange års erfaring fra Fremtiden og Norsk Ukeblad. Hun etablerer dipr.no sammen med Knut Erik Friis, som var drapsetterforsker og korrupsjonsjeger i henholdsvis Kripos og PwC før han ble hentet inn som graveredaktør i Drammens Tidende. Han sa opp jobben bare uker etter Braathen. Nå blir han blir journalist og daglig leder i det nye nettmagasinet.

Stiftelsen Fritt Ord som har bevilget 300.000 kroner til prosjektet, som starter opp 16. august.

Skal ha lesere i styret og på møter

Magasinet skal ha medlemmer i stedet for abonnenter, med en målsetning om å gi leserne mer innflytelse i den journalistiske prosessen enn det som er vanlig, også i form av fysisk deltakelse på redaksjonsmøter.

Det er også satt av en plass i styret til en leser-representant, opplyser de to gründerne.

Dagsavisen Fremtiden kommer tilbake med mer.