Drømmetrekning for Ødegaard

Møter minputtlag fra Segunda i semifinalen av den spanske cupen.

Martin Ødegaard og hans Real Sociedad slo i går kveld ut Real Madrid fra den spanske cupen, etter å ha vunnet 4-3 borte på Santiago Bernabeu.

Fredag ble trekningen for semifinalene gjennomført, og der var baskerne maksimalt heldige. Opp av bollen kom nemlig laget Mirandés, som til daglig spiller i Segunda, som er spansk 1. divisjon.

Mirandés rykket opp fra 2. divisjon (Tercera) før årets sesong, og ligger i skrivende stundt midt på tabellen i Segunda. Så langt har de slått ut Celta Vigo, Sevilla og Villareal, alle fra den øverste divisjonen.

Den andre semifinalen går mellom baskerklubben Athletic Bilbao og Granada. Athletic Bilbao overrasket med å slå ut Lionel Messi og Barcelona, mens Granada slo regjerende mester Valencia i kvartfinalen.

Semifinalerunden er eneste runde med hjemme- og borteoppgjør. Kampene spilles 12.- og 13. februar og 4.- og 5. mars. Real Sociedad har hjemmekamp først.

Finalen går i Sevilla 18. april. Der skal finalen spilles også de neste tre årene.

I fjor var det Valencia som stakk av med seieren i den spanske cupen etter å ha slått Barcelona 2-1 i finalen. Dette er første gang på ti år at verken Barcelona eller Real Madrid er i semifinalen.