Drammen dro det lengste strået mot Bækkelaget

Etter en glimrende start på sesongen, tapte Kristian Kjellings menn to kamper på rad. Onsdag var Drammen nok en gang tilbake på vinnersporet hjemme mot Bækkelaget.

Etter fem strake seire og tabelltopp kom det første tapet i ligaen borte mot Kolstad, før det også ble et ganske klart tap for Haslum i forrige seriekamp for to uker siden.

Med en seier over Dicken i Europa i mellomtiden, var Drammens håndballherrer igjen i aksjon i ligaen hjemme i Drammenshallen onsdag kveld der Bækkelaget var motstandere.

Bækkelaget ledet til pause

Selv om Aalberg, Hykkerud og Horgen ga Drammen en pangstart, skulle det vise seg å bli en meget jevn kamp. Etter at Bækkelaget utlignet til 3-3, fulgte lagene hverandre som skygger resten av omgangen.

Gjestene tok for første gang ledelsen etter 21 minutters spill på stillingen 11-10, og inn mot pause økte bortelaget ledelsen til 17-13. Kristian Kjellings menn ga seg imidlertid ikke uten kamp, og sakte, men sikkert hentet de opp Bækkelagets ledelse mål for mål.

Kvarteret ut i andre omgang var det igjen likt, da Joakim Hykkerud utlignet til 22-22. Drammen hadde en periode der de scoret fem mål uten at gjestene kom på scoringslisten, som gjorde at DHK på ny fikk overtaket i kampen inn i de siste ti minuttene.

Thrilleravslutning

Men igjen skiftet kampen karakter, da bortelaget kontret inn 27-27 med under fem minutter igjen å spille. Da tok trener Kristian Kjelling timeout, og den så ut til å fungere godt for hjemmelaget som scoret de tre neste målene til 30-27.

Bækkelaget reduserte så til både 30-28 og 30-29, men klarte aldri å finne utligningsmålet som gjorde at Drammen kunne juble for sin første seier siden 9. oktober i ligaen.

Aksel Horgen og Espen Lie Hansen ble Drammens toppscorer med sju mål hver, og med dagens seier klatret Drammen opp til tredjeplass på tabellen med 12 poeng på de første åtte kampene.