Drammen: 666 nye smittetilfeller de siste to ukene

Nær halvparten av alle koronasyke i Drammen er smittet de siste to ukene.

60 personer bosatt i Drammen kommune har i løpet av det siste døgnet fått påvist koronasmitte.

50 av dem er nærkontakter av tidligere kjente tilfeller, mens smitteveien er ukjent for de siste ti personene, melder Drammen kommune i en pressemelding.

– Det har nå gått en del dager siden det ble innført strengere tiltak i Drammen kommune for å redusere spredningen av koronaviruset. Vi håper at vi i løpet av denne uka eller i begynnelsen av neste uke begynner å se effekten av tiltakene som ble innført, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune.

Les også: Hun var kjempesyk med korona og innlagt på sykehuset i 10 dager - nå lærer hun andre om viruset

Den siste uka er det påvist 363 tilfeller i Drammen kommune. Uka før var det 303 nye tilfeller. Til sammen er det altså påvist 666 nye koronatilfeller i Drammen kommune de siste to ukene.

I løpet av det siste døgnet er det påvist koronasmitte hos ansatte i tre barnehager. Dette dreier seg om Steinberg barnehage, Skyttelveien barnehage og Stenseth barnehage.

Les også: Dette betyr smittereglene i Drammen for deg

Det er også påvist koronasmitte ved Åssiden skole og voksenopplæringen. Ved Åssiden skole må én klasse i karantene, mens det ved voksenopplæringen kun er én ansatt som må i karantene etter det påviste smittetilfellet.

I tillegg er det påvist smitte hos én ansatt ved henholdsvis Åskollen bo- og servicesenter og Saniteten bo- og servicesenter.

Siden begynnelsen av mars har 1.249 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte.

Les også: 10.000 munnbind revet bort: – Behovet er enormt