Dømt til fengsel etter at politiets bombegruppe måtte rykke ut til lekegranat

En 39-åring får 30 dager i fengsel etter at han stanset togtrafikken på Drammen stasjon i flere timer.

5. juli i fjor ble togtrafikken stanset på Drammen stasjon i flere timer, stasjonen ble evakuert og politiet måtte sende ut sin bombegruppe og opprette en sikkerhetssone rundt togstasjonen.

Årsak? En nå 39 år gammel mann hadde lagt fra seg det som så ut som en hångranat ved jernbamestasjonen. Etter to og en halv times usikkerhet fikk bombegruppa endelig fjernet «håndhranaten» som viste seg å være en lekegranat.

Mannen er nå dømt til fengsel i 30 dager av Drammen tingrett, og til å måtte betale 35.516,80 kroner til Flytoget. I tillegg til lekegranat-episoden er mannen også dømt for å ha vært i besittelse av amfetamin.

I retten erkjente mannen å ha hatt befatning med lekegranaten, men sa han ikke kunne erindre episoden på grunn av rus

– Jeg prøver å spole tilbake, men jeg klarer ikke. Jeg husker ingen ting. Det er helt svart, sa han i retten, ifølge Drammens Tidende.

«Tiltalte har ikke erkjent straffeskyld, men har i politiavhør erkjent å ha plassert håndgranaten på stedet. Gitt bevisbildet ellers har erkjennelsene hatt begrenset vekt, og tilsier en svært begrenset strafferabatt for erkjennelser hva gjelder truslene», sier skriver Drammen tingrett i dommen.