Disse kom inn i kommunestyret i Øvre Eiker

I Øvre Eiker var det Senterpartiet som ble størst etter lokalvalget, og førstekandidat Knut Kvale som både fikk flest personstemmer og flest slengere fra folk som stemte andre partier.

I likhet med i mange andre kommuner gjorde Senterpartiet også et brakvalg i Øvre Eiker, der partiet gikk frem 17,7 prosent til å bli det klart største partiet. Med sine 29,1 prosent får Sp sju nye mandater i kommunestyret, og elleve til sammen.

Sps førstekandidat Knut Kvale fikk flest personstemmer (488), og også flest slengere fra personer som har stemt andre partier med 71.

– Sier du det, det er jo hyggelig. Det hadde ikke jeg sjekket, men det er klart at det er en tilitserklæring og en fordel og veldig kjekt å ta med seg, forteller Kvale til Dagsavisen Fremtiden.

Ønsket å få inn et fotballag

Kvale forteller at de fleipet med at de ønsket å få inn et helt fotballag, og det klarte de. Elleve mandater ble det på Senterpartiet, med da Knut Kvale som kaptein.

– Sånn det ser ut nå skal det mye til for at jeg ikke blir ordfører ja. Vi har et forhandlingsutvalg som er i sving, men det ser ut til at jeg blir den som skal lede laget vårt. Det ser jeg frem til, forteller Kvale.

Med seg på laget får han Kim Mogen Myhre, Tonje Adelsten Lyngås, Nadia Lilleås, Håvard Lind, Sigurd Skarra, Astrid Røren, Brit-Tove Krekling, Henriette Varlo Flaget, Morten Halvorsen og Amund Lundteigen.

– Vi hadde en veldig god liste med veldig mange dyktige folk, så valgkampen gikk bra den og det å ha fått inn elleve i kommunestyret er egentlig over all forventning, sier Kvale.

Høyre og Ap kraftig ned

Størsteparten av nedgangen var det Høyre som fikk smake på. Partiet gikk ned 13,9 prosentpoeng og endte opp på 24 prosent. Dermed tapte de seks mandater i kommunestyret, og endte opp med de følgende ni:

Adrian Wilhelm Kjølø Tollefsen, Marianne Werp, Jørn Omholt Kvilhaug, Andreas Øverli Jacobsen, Brit Haugum Uthne, Øydis Jahren, Anre Øen, Sine Frødin og Aasmund Grasbekk

Også Arbeiderpartiet gikk en del ned, om enn ikke like kraftig som Høyre. 6,4 prosentpoeng falt Ap, som endte opp som tredje største parti på 23,1 prosent. Det gir åtte mandater i kommunestyret:

Niclas Kristiansen Tokerud, Lasse Haugen, Bijan Gharahkhani, Bente Merete Skårdal Kleven, Geir Wamstad, Anita Hardangen, Morten Rasdal Lystad og Anne Kristin Hov Hilleren

Ekstra mandat til Frp, SV og Venstre

Frp sikret seg ett ekstra mandat, og økte fra tre til fire: Trond Bermingrud, Fred-Inge Myrvold, Jan Åge Størseth og Karl Gustav Aaknes

SV sikret seg også ett ekstra mandat og får med seg to: Kaja Elena Klunderud og Kaja E. M. Y. Hilleren

Andreas Madland Størdal kom inn for Venstre, mens Kjell Erland Grønbeck representerer KrF og MDGs Vegard Hustad ble den siste som fikk plass i kommunestyret.