«Detektor»-regissøren spiller intimkonsert i Drammen

Lille Rekord bar får besøk av kultbandet Wunderkammer torsdag.

Torsdag kommer Wunderkammer til Drammen og Rekord bar, med den anerkjente og fargerike rogalandsregissøren Pål Jackman som vokalist. Han slo gjennom som regissør i 2000 og vant Amanda-pris for filmen Detektor med Harald Eia og Mads Ousdal i bærende roller. Erlend Loe hadde skrevet manus, og filmen traff en tidsånd.

– Landets beste og morsomste liveband, mener Rune Valle Tangen i Romfarer United, som arrangerer konserten.

– Wunderkammer er kanskje det bandet jeg har jeg har sett flest ganger i mitt liv, og som har gitt meg de aller fineste konsertøyeblikkene, slår den tidligere Union Scene-lederen entusiastisk fast.

Bandets miniturné omfatter Bryne og Oslo i tillegg til Drammen.

– Genial originalitet

Wunderkammer består i tillegg til den profilerte bandlederen av trommis Børge Fjordheim, som også har spilt med Morten Abel, Sivert Høyem, Janove og Cloroform, Per Zanussi på kontrabass, Dag Sindre Vagle på sang og piano.

«Et musikalsk kulelyn er på vei over landet fra Stavanger-kanten. Det heter Wunderkammer, og debut-CDen lukter «øyeblikkelig klassiker» så det river som en ilderfarm i nesa», skrev Dagbladet da Wunderkammer kom med sitt første album.

«Og når Jackman ikke selv skriver tekster er det ikke smågutter han gir seg ut på: Edgar Allen Poe, Goethe og avslutningsvis Friedrich Holländers «Ich Bin von Kopf bis Fuss» danner referanserammer som i enhver annen sammenheng hadde vært ambisiøse. I denne musikalske sammenhengen blir de naturlige bestanddeler som understreker platens geniale originalitet.», har Dagsavisen tidligere skrevet om bandet.