Deila har savnet presset, oppmerksomheten og forberedelsene

Torsdag er New York City og Ronny Deila tilbake i kampmodus i MLS. Det er svært etterlengtet for den tidligere Vålerenga-treneren.

Philadelphia Union er første motstander for den norske trenerprofilens klubb når fotballen nå gjenopptas i Major League Soccer. Oppgjøret torsdag er det første siden 11. mars. Alle kamper skal spilles på ESPNs idrettskompleks i tilknytning til Disney World.

– Det er en veldig god følelse å skulle spille kamp igjen etter koronapausen. Når du er vekke fra dette, savner du det. Det kjennes utrolig bra å være tilbake. Jeg har levd med dette i 30 år. Oppmerksomheten rundt fotballen, presset som følger med.. Hver uke skjer det noe viktig. Og når du ikke har det, savner du det. Da blir det litt kjedelig. Det er derfor jeg elsker fotballen. Og du er nødt til å elske den i dette gamet, sa Ronny Deila på New York City FCs pressekonferanse før Union-kampen.

Koronakrisen er langt fra over i USA og MLS. Møtet mellom Nashville og Chicago Fire er utsatt som følge av at en håndfull Nashville-spillere har testet positivt på viruset. Dallas har i tillegg trukket seg fra turneringen i Orlando som markerer restarten av den nordamerikanske fotballigaen.

Les også: Informasjon har vært Deilas strategi i virusboblen – opptatt av spillernes mentale helse

Deila-dag

Alle gruppekamper i Orlando-turneringen skal telle på grunnserietabellen i MLS. De 16 beste går videre til cupspill. Turneringsvinneren får plass i Concacafs mesterliga neste år.

Så hvordan er en typisk dag for Deila og co. i varmen i Orlando?

– Vi trener veldig tidlig, allerede klokken åtte på morgenen. Det er frokost mellom seks og sju, før bussen til treningsfeltet går 07.40. Trenerteamet møtes i forkant og planlegger økten. Vi trener til klokken 10, så er det lunsj og testing (for korona). Så får spillerne ha litt egentid på rommene sine. De som trenger behandling for skader og lignende, får det. Av og til har vi to økter på banen per dag, men nå i det siste har vi fokusert på å legge til rette for pigge bein til kampene starter igjen, sier NYCFC-treneren.

Les også: Tøff gruppe for Ronny Deilas lag i MLS is Back-turneringen

Frihet

Han prøver å gi spillerne frihet under ansvar i boblen de nå lever i i Orlando.

– Jeg prøver å ikke være så streng med dem. Ønsker de å bestille seg mat, eller kanskje gå til en restaurant som det er mulig å benytte, lar jeg dem gjøre det. Og de må ikke spise middag på slaget sju, de kan spise mellom sju og åtte, for eksempel.

Deila beretter at trenerteamet og spillerne føler seg godt ivaretatt i Florida.

 – Vi føler oss trygge her. Opplegget så langt har vært veldig bra, sier Ronny Deila, som ga seg i Vålerenga etter forrige sesong.

Les også: Norsk stortalent klar for portugisisk klubb