Ja, Arne Birger Heli – forsvar folkeretten!

Når Palestinakomite-lederens sinne og aggresjon mot mitt forsvar av Israel blokkerer for leseferdighetene, må det gå ille.

Av Reidar Holtet, Drammen

Det må nesten være grenser for feilinformasjon. Jeg sikter til innlegget fra Palestinakomiteens leder Arne Birger Heli 6. desember.

Når hans sinne og aggresjon mot mitt forsvar av Israel blokkerer for leseferdighetene, må det gå ille. Han lager seg sine egne påstander om mitt innlegg og argumenterer ut fra det. Det blir for eksempel vanskelig å debattere begrepet deportasjon med ham, når han ikke engang forstår hva det betyr, selv om jeg forklarte det i mitt innlegg 4. desember.

Han begynner innlegget sitt med at jeg har påstått at Israel ikke okkuperer Palestina. Hvor har han det fra? Jeg har sagt det motsatte, det er bare å se på overskriften på mitt innlegg, samt siste avsnitt. Det var det med leseferdigheter, da. Han ser bokstavelig talt rødt.

LES OGSÅ: Arne Birger (70) forventer å bli fengslet på veien mot Gaza

Derimot skriver jeg at okkupasjonen er lovlig og etter krigens regler. Det er folkerett at en stat som i forsvarskrig har erobret fiendens landområde, kan okkupere det i påvente av en fremforhandlet fredsavtale. Det har araberne til nå ikke vært interessert i. Til alt overmål var for eksempel Vestbredden og Øst-Jerusalem før 6-dagers krigen i 1967 ulovlig okkupert av Jordan, men det er det visst ingen som bryr seg om. Israel og Jordan har inngått fredsavtale, og Jordan har trukket seg ut av disse områdene som følge av det, og Israel har rettmessig overtatt dem. Disse områdene har aldri i nyere tid lovlig tilhørt noen annen stat enn Israel. Hvis Heli kan påvise noe annet, så imøteser jeg dokumentasjon på det. Jeg går ut fra at han er enig i at tyrkerne og det osmanske riket ikke hadde noen slik berettigelse, uansett hvor lenge de okkuperte området før 1. verdenskrig.

Ja, Heli, forsvar folkeretten, og da mener jeg den faktiske folkeretten og ikke den innbilte sådan, hjemmesnekret av Palestinakomiteen til innvortes bruk der. Den duger ikke.

Videosnutter på nettet er ikke folkerett. Israel er den staten i Midt-Østen som strikt holder seg til gjeldende folkerett.

LES OGSÅ: – Han begynte å hyle og skrike og slo til meg med knyttet neve i ansiktet