VAR REGISTRERT HER: Drammen Ungdomsklubb hadde adresse Tollbugata 11 i likhet med Strømsø SPILLE. Hamid Ramezani er styreleder i ungdomsklubben og daglig leder i kiosken. Ramezani understreker at ungdomsklubben og kiosken ikke har noe med hverandre å gjøre, og har endret adressen til ungdomsklubben.

Brukte grasrotpenger på inkassokrav – nå har de fått varsel om utestengelse

Drammen Ungdomsklubb har fått varsel om fem års utestengelse fra grasrotordningen til Norsk Tipping.

 

Dagsavisen Fremtiden har skrevet flere saker om Drammen Ungdomsklubb som de siste tre årene har fått til sammen 630.000 kroner fra Norsk Tippings grasrotordning.

Det er derimot ingen Dagsavisen Fremtiden har snakket med innen frivillighet eller ungdomsarbeid i Drammen som har hørt om klubben, og driverne av klubben ville først ikke vise noe dokumentasjon på hva pengene har gått til. Etter den første saken valgte Lotteritilsynet å føre tilsyn.

Les også: Driver ungdomsklubb ingen har hørt om
Les også: Får tre ukers frist

Dokumentasjonen de fikk, og som Dagsavisen Fremtiden har fått innsyn i, viser at store deler av pengene har gått til å betale inkassoregninger. Noe penger har også gått til dagligvarebutikker og bowlingspilling. Eksempler er:

* 25.000 til Alektum inkasso AS.
* 39.500 til Lindorff Obligations AS.
* Flere overføringer til Rema 1000 på over 1.000 kroner.
* 680 kroner til Bowling 1 Drammen.

Stanser utbetaling

Etter å ha gjennomgått dokumentasjonen har Lotteritilsynet nå varslet ungdomsklubben om en utestengelse fra grasrotordningen på fem år. Det er også varslet om tilbakebetaling av pengene klubben har mottatt.  

– Vi mener enheten har ført en praksis som ikke er i tråd med forskriftene i grasrotandelen. Da har vi også mulighet til å kreve tilbakebetalt hele eller deler av summen, sier Simen Romslo, førstekonsulent i Lotteritilsynet.

Det vil fortsatt være mulig å ha Drammen Ungdomsklubb som grasrotmottaker, men Lotteritilsynet kommer til å stanse den neste utbetalingen som er i mai. Pengene fryses fram til endelig avgjørelse er tatt i saken.

Mer dokumentasjon

– Jeg vil understreke at dette er et varsel om utestengelse. Et eventuelt pålegg vil avhenge av dokumentasjonen de sender inn. Vi ønsker å få en oversikt over hvem som har fått betalt inkassoregningene og hvilke type regninger som skulle vært betalt, sier Simen Romslo, førstekonsulent i Lotteritilsynet.  

– Kontoutskriftene vi har fått viser ikke hvem de har betalt regningene for. For oss er det interessant å se om det er personer som går igjen, sier Romslo

Nestleder i ungdomsklubben, Hassan Ramezani, sier klubben har brukt grasrotpengene til å hjelpe mange ungdommer.

– Det er det dumt hvis vi blir utestengt. Da må vi legge ned ungdomsklubben, sier han.

Dagsavisen Fremtiden har tidligere snakket med Christopher Bjørkli, som sier han har fått hjelp fra klubben.

– De har hjulpet meg med husleie, mat på bordet og strømregninger, sa han.

I Brønnøysundregistrene er Drammen Ungdomsklubb registrert som en virksomhet der formålet er «å hjelpe ungdommer som har dårlig råd og sliter med økonomien».

– Formålet vårt er klart og tydelig. Jeg mener fortsatt at vi har handlet i god tro, sier Ramezani

Les også: Brukte penger på inkassokrav