Bompengelista ga fra seg plassen i formannskapet

Etter de siste dagers bruduljer i bompengepartiet er det klart at Anders Lunde og NTB mister plassen sin i formannskapet til fordel for Kristelig Folkeparti. – En hyggelig tillitserklæring, sier Trond Johansen i KrF.

Etter at Harald Wessel-Berg og Randi Eng meldte seg ut av Nei til Bomring, mistet partiet sin automatiske plass i formannskapet. På dagens møte i valgnemnda ble det bekreftet.

– Vi har kommet til enighet om at vi gir fire plasser til Høyre, to plasser til Frp, og en til KrF. Det betyr at bompengepartiet går ut av formannskapet, sa Høyres gruppeleder Kristin Surlien.

LES OGSÅ: Meldte seg ut av NTB:– Handlet for mye om personlig makt og penger

KrF bytter hovedutvalgsplass med formannskapet

KrFs Trond Johansen sa at det var NTBs gruppeleder Anders Lunde, som selv ikke møtte på dagens møte, som sendte inn oversikten på vegne av opposisjonen.

– Vi sendte inn en liste i natt, og det var en felleslite etter en enighet mellom NTB og KrF. Der står det at nummer en er Trond Johansen fra KrF, også har NTB de tre første varaplassene med Anders Lunde som første vara, bekrefter Johansen som oppklarer at kjønnsbalansen blant de faste medlemmene blir lik.

KrF mister samtidig en plass i ett av hovedutvalgene, som ble helse- og sosialutvalget.

– Dette er en valgnemd som innstiller, og det endelige valget blir ikke tatt før i kveld. Men på vegne av KrF er det en hyggelig tillitserklæring at Høyre og Frp ønsker at KrF skal ha den siste plassen som er disponibel i formannskapet. Det setter vi veldig pris på, og vi skal gjøre en god innsats for å bygge det nye Drammen, sier Johansen til Dagsavisen Fremtiden og fortsetter:

– Plassen vår i formannskapet innebærer at det blir litt justeringer på andre plasser. Vi hadde stablet på beina en litt større gruppe med flere varaplasser, men siden vi ikke kan ha varaplasser til formannskapet mister vi de tre. I tillegg var vi inne både i helse og sosial- og utdanningsutvalget, og en av de må jeg gi fra meg. Det er jeg innstilt på å gjøre, sier Johansen som mener utviklingen er positiv for KrF som parti.

LES OGSÅ: Endelig vedtak er tatt om bybrua

Utvider kulturutvalget

Bompengepartiet fikk opprinnelig 7,7 prosent og fem mandater i bystyret. Med det lå det også an til å bli en plass i formannskapet, men før kveldens konstituerende møte er det bare tre mandater igjen hos Nei til Bomring etter at Harald Wessel-Berg og Randi Eng trakk seg ut. Dermed mistet partiet også plassen i formannskapet.

– Det ble en flying start for oss, med et veldig godt valgresultat. Derfor er det selvsagt trist at vi nå ikke får den plassen i formannskapet likevel, men vi har prøvd å gjøre det beste ut av situasjonen og ryddet opp så godt det har latt seg gjøre internt, sier Robin Brekke Voss til Dagsavisen Fremtiden.

Han er ny i politikken, og sier at det har vært en bratt lærekurve siden valget.

– Jeg har aldri holdt på med dette før, så det har vært veldig mye nytt for min del. Jeg satt hele kvelden i går i møter, med mailer og telefoner frem og tilbake. Det ble en lang kveld, men det er mye god læring i dette for meg, sier Voss.

Etter en lang forhandlingspause kom partiene til en enighet om plassene også i hovedutvalgene. Spesielt kulturutvalget var et problemområde, som ble fikset med å utvide utvalget til 15 representanter.

Som neststørste parti i opposisjonen vil vi ha nestleder i kontrollutvalget, sa Frps Ulf Erik Knudsen

– Det er en del av avtalen. Vi mangler ett navn på helse som vi må ha, og posisjonen mangler ett navn på kultur, sa Høyres Kristin Surlien.

LES OGSÅ: Harald Wessel-Berg og Randi Eng melder overgang til Frp