Bandy: Storseier til Ullern i toppoppgjør

(Ullern - Solberg 6-1). Ullern herjet i toppoppgjøret mot Solberg og knuste de hvitkledde 6-1. Seieren sender hjemmelaget opp på 2.-plass på tabellen i bandyens eliteserie.

ULLERNBANEN (Dagsavisen): Ullern var uten storscorer Henrik Brune, playmaker Anders Siewert og Thomas Bang mot tabellnabo Solberg, men det virket å ha lite å si søndag kveld.

I løpet av sju magiske minutter på tampen av den første omgangen ble kampen avgjort med tre Ullern-scoringer.

Andreas Sletta pirket inn en retur før svenske William Palmblad satte to kjappe.

Bare Ready foran seg

I den andre omgangen scoret hjemmelaget tre mål, mens Solberg bare klarte å score ett mål. Sist gang de gjorde det var i NM-finalen i mars, da de røk 0-6 for Stabæk.

Ullern vant til slutt 6-1 og er nå nummer to i Eliteserien med 19 poeng etter 12 kamper (ni seirer, tre tap). De har kun Oslo-laget Ready foran seg på tabellen.

- I dag spiller vi en meget god kamp. Først og fremst er det det defensive som sitter i dag, vi slipper inn ett mål mot et de beste lagene i serien. Og det er sånn vi vinner kamper, sier forsvarskjempe Fridtjof Schmidt til Dagsavisen.

- Vi tar jobben helt fra toppen og jobber ekstremt bra defensivt. Det gjør at alle på banen blir ekstremt motiverte og jobber. Vi var mye bedre enn dem, supplerer tomålsscorer Sletta.

- Det var utrolig gøy å score to mål, både returen og på corneren.

Nevnte Ready lå under både 0-1, 1-2 og 2-3 for Høvik på Gressbanen, men scoret 4-3, 5-3, 6-3 og 7-3 i løpet av ti (!) minutter før pause.

De vant til slutt 12-5 og leder Eliteserien med 23 poeng på tolv kamper. Ready har til gode å tape så langt denne sesongen, etter elleve seirer og en uavgjort.

Store Solberg-sjanser i starten

Solberg åpnet i et forrykende tempo og hadde fire bra muligheter etter bare tre minutter, men Silius var bra med og reddet ti, i tillegg til at to forsøk ble reddet på streken etter corner.

Svenske William Palmblad, som kom til klubben før sesongen, var nære å sende de rødkledde i ledelsen, men forsøket snek seg like utenfor.

Truls Larsen kom så alene med keeper, men under sterkt press skjøt han i stolpen og ut. Fem minutter senere fikk Andreas Sletta vendt opp og skutt, men også det forsøket gikk i stolpen.

Utover i omgangen ble det en stillingskrig på perfekte forhold på Ullernbanen.

Like før pause satt den for Ullern. Solberg-målvakt Ole Tobias Fevang måtte gi retur på et skudd fra Jonathan Saraby, og fra fem meter satte Sletta inn 1-0.

Og med to minutter igjen av den første omgangen banket svenske Palmblad inn to kjappe mål. Dermed sto det 3-0 til pause.

Fortjent seier

Palmblad var farlig frempå etter timen spilt, men Fevang reddet mesterlig. Det var hjemmelaget i rødt som var nærmest 4-0.

Og målet – det fikk hjemmelaget. Sletta banket inn en corner etter 63 minutter til 4-0 til Ullern.

Eirik Lunden lurte inn 1-4 tre minutter senere og skapte med det liv i kampen.

Det ble mer ampert utover i den andre omgangen med flere sene etterslengere og mindre finspill. Sondre Kristoffersen trodde han hadde redusert til 2-4 kvarteret før full tid etter en corner, men forsøket gikk i nettveggen.

De hvitkledde pådro seg to utvisninger i den andre omgangen for usportslig opptreden og voldsomt slag, og ødela med det mye av mulighetene sine til å komme seg tilbake i kampen.

Truls Larsen satte inn 5-1 åtte minutter før slutt. Han kom alene med Fevang, dro en lekker dragning og satte ballen i nettaket.

Unggutten Henrik Berg fikk æren av å sette inn 6-1 like etter. Han dro av to mann og skjøt ballen i mål fra seks meter.

Dermed vant Ullern hele 6-1. Nå møter de Høvik onsdag.

- Nå skal vi bare trene bra frem mot onsdag og slå Høvik. Vi må holde samme spillestilen hele veien, selv om vi møter svakere lag enn Solberg fremover. Holde det defensive, være like gode offensivt. Vi må tro på systemet.

Sier Andreas Sletta og Fridtjof Schmidt. Før trener og far Håkon Sletta roper guttene inn i garderoben. For nå skal det feires.

Eliteserien bandy menn søndag, 12. runde:

Ullern-Solberg 6-1 (3-0)

Ullernbanen, 63 tilskuere.

Mål: 1-0 Andreas Sletta 37.24, 2-0 William Palmblad 41.04, 3-0 Palmblad 44.36, 4-0 Sletta 62.50, 4-1 Eirik Lunden 65.40, 5-1 Truls Larsen 81.43, 6-1 Henrik Berg 83.27.

Utvisninger: Ullern 0 minutter, Solberg 20 minutter.

Øvrige resultater:

Sarpsborg – Mjøndalen 4-4, Øvrevoll Hosle – Ullevål 1-6, Stabæk – Drammen 5-6, Ready – Høvik 12-5.

Stillingen: 1) Ready 23, 2) Ullern 19, 3) Stabæk 18, 4) Solberg 14, 5) Mjøndalen 13, 6) Drammen 13, 7) Sarpsborg 8, 8) Ullevål 7, 9) Øvrevoll Hosle 3, 10) Høvik 2.