Avsluttet hjemmesesongen med kalasseier

Strømsgodset hadde kniven på strupen hjemme mot Brann, men hjemme på Marienlyst har ikke Godset vunnet med større sifre siden forrige opprykk. 6-0-seieren gir Godset to poengs luke til nedrykk før siste runde.

Tilbake i 2015 vant Godset 6-0 borte mot Tromsø, og i gullsesongen 2013 var det Start som ble slått 6-0 på bortebane. Hjemme på Marienlyst har ikke Godset vunnet 6-0 siden laget rykket opp forrige gang, men det gjorde de mot et hjelpeløst Brann-lag i årets siste hjemmekamp søndag.

Med seieren klatrer Strømsgodset opp til sikker plass med 29 poeng foran siste serierunde. Det er likt antall poeng som Sarpsborg på plassen foran, og Lillestrøm og Tromsø på plassene under. Tromsø innehar kvalifiseringsplassen på dårligst målforskjell av de fire lagene på 29 poeng.

– Det er helt sykt deilig. Vi har snakket så mye om denne kampen i to uker, og den har betydd så mye for oss. At vi da går ut og vinner 6-0. Jeg vet ikke hva jeg skal si, forteller Lars-Jørgen Salvesen til Eurosport.

Festfotball på Marienlyst

Nedrykkstruede Strømsgodset vartet opp med festfotball da de trengte det som mest. Med 6-0-seier over Brann søndag tok Drammen-laget tre uhyre viktige poeng.

Moses Dramwi Mawa, Lars-Jørgen Salvesen x2 og Duplexe Tchamba sørget for at kampen var punktert allerede før pause. Etter hvilen scoret Kristoffer Tokstad og Herman Stengel for Strømsgodset, som dermed kunne juble for 6-0-seier over et tafatt Brann.

Tre poeng er svært kjærkomment for Strømsgodset, som kjemper en tøff kamp for å unngå nedrykk fra Eliteserien. Med seieren klatrer de over nedrykksstreken. Laget skal likevel ikke føle seg trygge, for flere lag puster dem i nakken.

Etter en opptur forrige runde, med en etterlengtet seier mot Odd, var det en sørgelig Brann-utgave vi fikk se i Drammen søndag. Bergenserne ligger midt på tabellen, og har knapt noe å spille om før siste serierunde neste helg. Det kunne se ut som preget dem søndag.

Tre mål på seks minutter

Mawa åpnet scoringsshowet etter 21 minutter. Spissen dro seg inn fra høyre og satte ballen i det nærmeste hjørnet. Brann-keeper Håkon Opdal var på ballen, men klarte ikke å forhindre scoring.

Så skulle det virkelig smelle fra hjemmelaget, som scoret tre mål på seks minutter. Først satte Lars-Jørgen Salvesen inn 2-0 etter 37 minutter. Han ble spilt fri av Mawa, og chippet ballen flott i nettet.

To minutter senere sto det 3-0 da Duplexe Tchamba scoret etter en corner, og to minutter før pause var Brann-kollapsen total da Salvesen satte inn 4-0. 23-åringen mottok ballen i feltet og lurte inn sitt andre mål for dagen.

Tre minutter etter pause satt den igjen for hjemmelaget. Tokstad satte inn 5-0 etter flott Strømsgodset-spill. Halvveis ut i den andre omgangen avsluttet hjemmelaget Brann-ydmykelsen da Herman Stengel scoret med et utsøkt skudd.